G4Media.ro

Oraşul Munchen declară stare de „urgenţă climatică” şi doreşte să atingă neutralitatea…

Foto: Michael Siebert / Pixabay.com

Oraşul Munchen declară stare de „urgenţă climatică” şi doreşte să atingă neutralitatea climatică până în 2035

Oraşul german Munchen a declarat stare de „urgenţă climatică” şi intenţionează să atingă „neutralitatea climatică” până în anul 2035, informează DPA, preluată de Agerpres.

„Este un obiectiv foarte ambiţios”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al departamentului de politici climatice, Jens Roever, după decizia consiliului municipal. „Am primit însă un mesaj clar de la comunitatea ştiinţifică, potrivit căreia obiectivul actual – atingerea neutralităţii climatice până în 2050 – nu este suficient”.

Administraţia municipală intenţionează să implementeze măsuri concrete până la jumătatea anului 2020 pentru a atinge noul termen limită.

Sintagma „neutralitate climatică” se referă la realizarea unei balanţe a emisiilor prin compensarea unei cantităţi măsurate de dioxid de carbon eliberat în atmosferă cu o cantitate echivalentă izolată sau îndepărtată din atmosferă.

Declararea „urgenţei climatice” este un gest simbolic adoptat de legiuitorii britanici şi ai Uniunii Europene, dar şi în diferite oraşe de pe Glob.

Foto: Michael Siebert / Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. „[…] realizarea unei balanţe a emisiilor prin compensarea unei cantităţi măsurate de dioxid de carbon eliberat în atmosferă cu o cantitate echivalentă izolată sau îndepărtată din atmosferă”
    Stiu ca inseamna fiecare cuvint, dar luate la gramada nu le mai inteleg. E noua limba de carbon?
    Se refera cumva la faptul ca cantitatea de carbon din Muenchen trebuie sa fie egala cu cea dintr-o zona izolata sau cu cea aflata la 10.000 de metri, de exemplu?
    Pentru ca da, atunci tot nu prea inteleg… Aerul nu circula?

    • Cantitatea de dioxid de carbon emisa = cantitatea de CO2 captata, prin plante sau tehnologii de captare l

  2. Da, Germania lucreaza din greu la asta. Desfiintind centralele atomice si folosind in locul lor pe cele pe carbune si gaze. Si intre timp se pacalesc cu eolienele (care, din cind in cind, le acopera necesitatile, cuvintele cheie sint „din cind in cind”, ceea ce face ca centralele clasice sa lucreze si ele continuu).
    Dar asa-i cu ignoranta, te face adeptul a te miri ce prostii (veganism, anti-vaccin, pamintul plat, ecologism militant si multe altele care, desi par a nu seamana, au acelasi element comun).

  3. Poluarea se pasează de la utilizator la producătorii de acumulatori. Producerea unui acumulator de o tona cu litiu pentru automobile sau cu plumb pentru motostivuitoate poluează enorm. Însă bogatasul zice ca el nu poluează și cere taxe mai mari pentru minerii sărantoci care poluează sau muncitorii care lucrează poluant sa fabrice baterii cu plumb, litiu, nivel, cadou etc. Va fi o lume pentru bogati. Poluarea și taxele pentru poluare vor fi pasate sarantocilor.
    Multa ipocrizie Munchen.

    • …plumb, litiu, nikel, cadmiu…

    • e mult mai usor sa pui filtre la o fabrica decat sa tii in frau poluarea la zeci si sute de mii de surse de poluare. si de unde stii tu cat polueaza o fabrica? ca depinde cat s-a investit in masuri de filtrare.

    • Fabricile polueaza si produc la fel ca in 1970 doar ca in India si China. Astea cu filtre si echipamente eco de prin vest sunt insignifiante, un fel de echipamente pentru marketing si reclama ca sa avem ce sa discutam pe internet!

    • Ia, că a trecut trolul Vlaicu, slujbaș al mafiei PRO-PSD-ALDE, de la ”pensiile magistraților” la ”poluare”. Când e de ”dreapta” și vede ”neomarxisti” peste tot, când e ”sărăntoc” revoltat împotriva ”bogaților”. Zâzanie să iasă. Că tot e specialist în toate și înșiră elemente din tabelul periodic ca să vadă lumea cât e de deștept, poate spune și de căt de ”enorm” poluează” mai exact ” Producerea unui acumulator”? Așa, ca să se facă de râs până la capăt, la ce tâmpenie a scos pe gură. Tovarășul ”anticomunist” Abc e de noapte?

    • Pare ca singurul ignorant de aici e Vlaicu, punând în aceeasi oala pamantul plat cu ecologismul.
      Stii ce le diferentiaza? Știința, cercetările, evoluția..

  4. Poate ar trebui să se declare stare de urgență a prostiei.

    Tehnologiile „eco” sunt scumpe și ineficiente. Cel puțin în prezent. Cine ar fi de acord cu o astfel de tranziție doar pe baza unui simplu calcul economic? Nimeni. Dar dacă i se prezintă lucrurile ca o „salvare a planetei” de la un dezastru iminent, atunci bizonul este de acord, ba chiar militează pentru adoptarea unor măsuri și tehnologii care nu se justifică din punct de vedere economic.

    Comuniștii nu au reușit să bată capitalismul pe tărâm economic. Economia planificată s-a dovedit un dezastru, neputând concura nici pe departe cu cea de piață. Așa că au apelat la o șmecherie: planeta moare, dar o putem salva renunțând la capitalism. Planeta nu va muri în viitorul imediat, dar nici prostia.

    • Noroc că toți „bizonii” ăștia din preistorie nu trăiau acum 150 de ani, că făceau ei un „calcul economic” din care reieșea cât de „scump și ineficient” e curentul electric. Bine, lor le placea oricum fără, că nici n-au nevoie de lumină în peșteră, îi doare capul. Însă, în cazul asta, cum mai puteau niște „nimeni” ca ei, dintr-aia de care spun că „n-ar fi fost de acord cu o astfel de tranziție”, cum e si cea la internetul de azi, „să declare stare de urgență a prostiei”? Asta pentru că n-aveau cum să-și mai scrie tâmpeniile așa cum au ocazia acum datorită tocmai „unor măsuri și tehnologii” despre care ar fi spus „că nu se justifică din punct de vedere economic”, exact cum spun despre cele ” eco”.
      Și dacă „prostia nu va muri în viitorul imediat” și tot face nino-nino „alarma”, de ce să nu bată câmpii și ei, mai departe, cu „renunțarea la capitalism”, cu ” tărâmul economic ” și alte exprimări prin care vor să facă pe cunoscătorii, dezvăluind teoria apei calde, care e mai caldă decât apa rece, așa cum și capitalismul a învins comunismul, ceea ce știu până și copiii? Că tot e „dezastru iminent” la ei acolo, pe „planeta conservă”, de le bagă „șmecherii ” po-pulisti așa ușor în cap tot felul de idioțenii pe care ei le scot apoi pe gură.

    • Șase, revelează trolul tu-dorel ceva, în transmisiune directă de pe fundul borcanului cu gogoșari în oțet. Grataragiu priceput, e mai bine că nu scrie, mai scapă și limba română de viol.