G4Media.ro

Orașele Amsterdam şi Rotterdam renunță la măştile obligatorii în spaţiile publice aglomerate,…

Orașele Amsterdam şi Rotterdam renunță la măştile obligatorii în spaţiile publice aglomerate, odată cu sfârșitul vârfului de sezon turistic

Oraşele olandeze Amsterdam şi Rotterdam renunţă la obligativitatea purtării măştilor în spaţiile publice aglomerate, măsură impusă experimental la începutul lunii pentru limitarea răspândirii coronavirusului, au anunţat vineri autorităţile locale, potrivit dpa şi Reuters, citate de Agerpres.

Începând de luni, măştile nu vor mai fi obligatorii pe străzile comerciale, în pieţe sau în cartierele ‘cu felinar roşu’.

Amsterdam şi Rotterdam au introdus la data de 5 august, cu titlu de experiment, obligativitatea măştilor în condiţiile în care numărul de infectări creştea, iar distanţa fizică de cel puţin 1,5 metri nu putea fi respectată în locurile turistice din cauza aglomeraţiei.

Vineri, autorităţile locale au explicat că se aşteaptă la o relaxare a situaţiei odată cu răcirea vremii şi sfârşitul vârfului de sezon turistic.

Rămân însă în vigoare regulile de distanţare fizică.

În Olanda, purtarea măştii este obligatorie la nivel naţional doar în mijloacele de transport public şi pe feriboturi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Oameni intregi la cap.

  2. Ei stapanesc epidemia, nu invers… Propunerea in contextul actual in Romania ar fi foarte posibila, deoarece avem alegeri. Premierul ar cataloga-o drept „binevenita”…