G4Media.ro

Optimism în Marea Britanie cu privire la pandemie: OMS: ”Se pare că…

Optimism în Marea Britanie cu privire la pandemie: OMS: ”Se pare că sfârșitul pandemiei nu este prea departe” / Guvernul: ”Există semne încurajatoare că infecțiile scad în toată țara”

David Nabarro, trimis special al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru combaterea pandemiei de coronavirus a declarat că sunt indicii care arată că ne apropiem de sfârșitul pandemiei, relatează Corriere dela Serra.

„Privind din punctul de vedere al Regatului Unit se pare că există lumină la capătul tunelului”, a declarat Nabarro. Prin urmare, „este posibil să ne imaginăm că sfârșitul pandemiei nu este prea departe”, a adăugat Nabarro, deși a avertizat că va fi totuși un drum „accidentat”.

Optimismul este susținut și de guvernul britanic.

„Există semne încurajatoare că infecțiile scad în toată țara”, a spus purtătorul de cuvânt al premierului, adăugând că și internările și internările în spitale sunt în scădere sau cel puțin s-au stabilizat.

Noile cazuri de Covid au scăzut cu peste 40 la sută într-o săptămână: ieri au fost 84.000, față de un vârf de 190.000 în noaptea de Revelion. De la începutul anului, internările pe zi au scăzut, de asemenea, cu 6%, iar acum sunt doar 623 de persoane la terapie intensivă în toată Marea Britanie.

Acesta este motivul pentru care Boris Johnson ar putea anunța încetarea restricțiilor introduse odată cu sosirea variantei Omicron, la sfârșitul anului trecut, încă din această săptămână.

Oamenii de știință britanici cred că Covid ar putea fi tratat ca o gripă încă din acest an: „În curând va fi doar una dintre cauzele răcelii comune”, a spus profesorul Paul Hunter de la Universitatea din East Anglia. Vom avea nevoie de rapel de vaccin pentru cei mai vulnerabili, dar nu văd nevoia folosirii generale a măștilor sau a testelor. În cele din urmă, vom trăi într-o societate în care acest virus circulă pe scară largă, dar nu mai ucide oameni, relatează ziarul italian.

Opinia publică pare să fi acceptat deja ideea de a trăi cu Covid. Londra este din nou aglomerată, traficul pe străzi este cu 70 la sută mai intens decât a fost în ultima lună, iar frecvența la metrou a crescut cu 8 la sută față de săptămâna trecută și cea din autobuze cu 4 la sută, cu 1 milion 200 de mii de călători ieri.

Sursa foto: Lucas Davies on Unsplash

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Raman fara job! 😭

  2. virusul nu va disparea de la sine ba idioților.