G4Media.ro

Opt români vor fi repatriați din Italia de către autorități: ”Nu au…

Opt români vor fi repatriați din Italia de către autorități: ”Nu au avut alternativă reală de a-și continua șederea

Opt cetățeni români vor fi aduși în țară din Italia print-o acțiune comună a  Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale deoarece aceștia nu aveau mijloacele necesare să-și continue șederea sau să revină în țară pe alte căi.

Este vorba de opt persoane care au fost surprinși de declararea carantinei în  Italia, țară în care au venit fie ca turiști, fie pentru tratament medical.

”În cursul acestei seri vor fi readuși în țară 8 cetățeni români din Republica Italiană. Aceștia sunt cetățeni români non-rezidenți în Italia, aflându-se acolo fie ca turiști, fie pentru urmarea unui tratament medical de urgență și care au fost afectați atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât și de măsurile adoptate de către autoritățile române de suspendare a zborurilor și a curselor de transport rutier de persoane înspre și dinspre Italia. Aceștia nu au avut alternativă reală de a-și continua șederea pe teritoriul Republicii Italiene”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de Ministerul de Externe.

După sosirea în țară, cei opt cetățeni români vor fi preluați de către Direcția de Sănătate Publică și plasați în carantină într-o unitate din București.

”Având în vedere circumstanțele fără precedent în care ne aflăm la nivel global, în contextul epidemiei de COVID-19, MAE asigură în mod constant și sistematic informarea cetățenilor români aflați în străinătate prin atenționări de călătorie și buletine informative publicate pe site-ul MAE în cadrul secțiunii dedicate COVID-19, precum și prin site-urile și canalele de social media ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în străinătate”, mai precizează sursa citată.

În Italia au fost raportate în ultimele 24 de ore 250 de decese și 2.547 de noi cazuri de îmbolnăvire. Este cea mai mare creștere de la începutul epidemiei, a informat vineri Agenția pentru Protecție Civilă.

Numărul total al deceselor înregistrate în Italia din cauza COVID-19 a ajuns, vineri, la 1.266, iar cel al îmbolnăvirilor la 17.660.

Foto: Inquam Photos/ Alberto Grosescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Stire a de acum 2 zile : nu mai este epidemie ci pandemic, o mare diferenta se pare

    Multi citesc dar putini inteleg si sensul celor citite, de aceeasi starea de idiotenie generalizata

    Traiasca don’t primar si vicele lui .

  2. Pe Centura o mai fi legal?