G4Media.ro

Opt nave străine au intrat în porturile ucrainene pentru a scoate cereale

Sursa foto: STRINGER / AFP

Opt nave străine au intrat în porturile ucrainene pentru a scoate cereale

Primele opt nave străine au intrat în porturile din Ucraina pentru a exporta produse agricole, în timp ce Marina ucraineană este implicată în asigurarea unui transport sigur, transmite Ukrinform.

Anunţul a fost anunţat pe Facebook de către serviciul de presă al Marinei.

„La cererea Ministerului Infrastructurii, Forţele Navale ale Forţelor Armate ale Ucrainei s-au alăturat efortului de a asigura transportul produselor agricole cu nave civile prin gura Bystre a canalului Dunăre-Marea Neagră. Primul grup de opt nave străine a sosit deja în porturile din Ucraina”, se arată în comunicat.

Se menţionează că utilizarea canalului a devenit posibilă datorită eliberării Insulei Şerpilor de ocupanţii ruşi, ceea ce „permite forţelor să controleze situaţia de suprafaţă şi parţial cea aeriană din sudul Ucrainei”.

”Anterior, ocupanţii obişnuiau să blocheze circulaţia navelor civile în partea de sud a ţării noastre”, mai anunţă autorităţile ucrainene.

Marina Militară a reamintit că, anterior, din cauza blocadei navigaţiei civile, companiile de transport maritim au fost obligate să utilizeze Canalul Sulina, ceea ce a dus la acumularea unui număr mare de nave şi la un trafic semnificativ la canal.

După cum s-a raportat, din cauza agresiunii ruseşti şi a blocării navigaţiei în Marea Neagră, milioane de tone de cereale ucrainene au rămas blocate în porturile ucrainene, o mare parte din acestea fiind destinate, potrivit Programului alimentar mondial al ONU, combaterii crizei mondiale.

Prin restabilirea parţială a exportului de produse agricole pe cale fluvială, Ucraina contribuie la rezolvarea crizei globale.

Majoritatea porturilor din Ucraina rămân închise, deoarece trupele ruseşti continuă să atace instalaţiile de infrastructură critică şi navele civile din Marea Neagră.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Tzarul Cracanat in Octombrie va fi Taxidermiat.

  2. Cite cereale are Ucraina 2%la nivel mondial. Rusia SUA și Canada exportă cel mai mult. Nu mai vă uitați la a3 România tv și alte tv că vă spală creierul cu foametea??!!!