G4Media.ro

Opt activişti pentru combaterea schimbărilor climatice au fost arestaţi pe aeroportul din…

Sursa foto: U.S. Air Force photo by Chustine Minoda

Opt activişti pentru combaterea schimbărilor climatice au fost arestaţi pe aeroportul din Munchen, după ce protestul lor a perturbat traficul aerian

Poliţia germană a arestat sâmbătă opt activişti pentru combaterea schimbărilor climatice care au pătruns pe terenul aeroportului din Munchen, provocând pentru scurt timp închiderea aeroportului şi ducând la anularea a circa 60 de zboruri în timpul unui weekend plin, de vacanţă, transmite Reuters, citată de News.ro.

Şase dintre activişti s-au lipit de o pistă, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei, adăugând că situaţia este acum sub control, ambele piste ale aeroportului fiind deschise pentru sosiri şi decolare.

Grupul pentru climă Last Generation, care a desfăşurat proteste similare în trecut, a declarat, într-o serie de postări pe X, că este responsabil pentru acţiune, arătând pe membrii săi pe ceea ce părea a fi o pistă sau asfalt, cu semne de protest.

Ulterior, grupul a declarat că şase persoane s-au aşezat pe asfaltul aeroportului la ora locală 4:45 a.m. (02:45 GMT) pentru a bloca avioanele şi a criticat Berlinul pentru că subvenţionează companiile aeriene în detrimentul transportului feroviar.

”Problema este guvernul, nu vacanţa noastră”, scria PE unul dintre panouri.

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a declarat că măsurile de securitate de la aeroport vor fi revizuite.

”Asemenea acţiuni criminale pun în pericol traficul aerian şi dăunează protecţiei climei, deoarece provoacă doar dispreţ şi furie. Făptaşii trebuie urmăriţi energic”, a scris ea pe X.

Ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, a declarat că sunt necesare noi legi pentru a pedepsi astfel de acţiuni ca infracţiuni, cu până la doi ani de închisoare.

Legile actuale le clasifică drept infracţiuni minore.

Un purtător de cuvânt al aeroportului a declarat că aeroportul a fost complet închis pentru decolare şi aterizare timp de aproape două ore. Aproximativ 11 zboruri au fost deviate, aproximativ 60 au fost anulate, iar întârzierile sunt încă posibile, a spus persoana.

Perturbarea s-a produs în una dintre cele mai aglomerate perioade de călătorie pentru aeroportul din sudul Germaniei, a doua după sărbătorile de Paşte, potrivit aeroportului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...