G4Media.ro

Opoziția protestează în India după arestarea unui lider important, cu câteva săptămâni…

Photo by Amarjeet Kumar SINGH / AFP

Opoziția protestează în India după arestarea unui lider important, cu câteva săptămâni înainte de alegeri / Premierul Modi, acuzat de „terorism fiscal”

Partidele de opoziție indiene s-au unit duminică pentru a protesta împotriva arestării unui lider important cu câteva săptămâni înainte de alegerile naționale, acuzându-l pe premierul Narendra Modi și partidul său că au fraudat votul și că i-au hărțuit cu cereri mari de taxe, transmite The Guardian.

„Narendra Modi încearcă să măsluiască meciuri în aceste alegeri”, a declarat liderul partidului de opoziție Congresul, Rahul Gandhi, la un miting la New Delhi, în timp ce mulțimea scanda „rușine”.

Arvind Kejriwal, ministrul-șef din Delhi – un critic înverșunat al lui Modi, un luptător anticorupție și un lider de marcă al alianței de opoziție INDIA – a fost arestat la 21 martie pentru presupuse fraude în legătură cu acordarea de licențe pentru băuturi alcoolice, cu mai puțin de o lună înainte de începerea scrutinului pentru alegerile generale care, conform așteptărilor generale, ar urma să consolideze mandatul lui Modi cu un al treilea mandat.

Partidul Aam Aadmi al lui Kejriwal spune că dosarul împotriva sa este fabricat și motivat politic. Guvernul lui Modi și partidul său, Bharatiya Janata (BJP), neagă orice amestec politic și afirmă că agențiile de aplicare a legii își fac treaba.

Gandhi a declarat: „Dacă BJP câștigă aceste alegeri cu meciuri trucate și schimbă constituția, va da foc țării. Acestea nu sunt alegeri obișnuite. Aceste alegeri sunt pentru a salva țara, pentru a ne proteja constituția”.

Partidul Congresului, al lui Gandhi, a condus India pentru mai mult de două treimi din timp, de când țara și-a câștigat independența față de Marea Britanie în 1947, dar s-a luptat de când Modi a ajuns la putere în urmă cu un deceniu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...