G4Media.ro

Opoziția pro-rusă de la Chișinău a depus o moțiune împotriva ministrul Justiției,…

Opoziția pro-rusă de la Chișinău a depus o moțiune împotriva ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco

Deputații socialiști și comuniști aflați în opoziție au depus o moțiune simplă împotriva ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, pe care îl acuză că încearcă subordoneze politic justiția și să preia controlul de facto asupra Procuraturii Generale.

Mai mult, opoziția îl acuză de Litvinenco de regizarea dosarului reținerii procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

În replică, Litvinenco a spus că se va prezenta în Parlament pentru a răspunde întrebărilor opoziției, dar acest lucru nu va afecta în niciun caz continuarea reformei în domeniul justiției.

„Voi merge în Parlament și voi răspunde punctual tuturor lucrurilor care mi se impută. Cert este că lupta cu corupția este o necesitate și noi vom merge înainte indiferent câte piedici ne vor fi puse de politicieni. Sunt multe persoane care își doresc ca starea de lucruri din perioada mandatului Stoianoglo să continue, să asistăm în continuare la o ineficiență totală a Procuraturii. Ministrul Justiției este membru CSP, Stoianoglo a venit peste membrii CSP într-o ședință de deliberare, absolut neregulamentar, iar când a amenințat membrii CSP, am avut un punct de vedere”, a spus Sergiu Litvinenco în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

De altfel, duminica trecută, deputații comuniști și socialiști au organizat împreună un protest de susținere a procurorului general suspendat Alxandr Stoianoglo, căruia i-au fost intentate nu mai puțin de patru capete de acuzare legate de abuz de putere și corupție.

Pentru a trece, moțiunea are nevoie de 51 de voturi, un scor imposibil în condițiile în care Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) deține 63 din cele 101 mandate din Parlamentul de la Chișinău.

„Aritmetica din Parlament este în defavoarea opoziției. În plus, toată societatea este în așteptarea unor rezultate în lupta cu corupția și reforma justiției și oamenii au dat mandat majorității parlamentare ca să-și realizeze promisiunile […] Opoziția are probleme de imagine, și când se va dezbate moțiunea, este evident că ea nu va trece”, este de părere analistul politic Anatol Țăranu.

Foto: Ministrul Justiției din Republica Moldova, Sergiu Litvinenco. Sursa/PAS

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter