G4Media.ro

Operațiunea „Laleaua”: Droguri cu anestezic pentru cai, consumate de elevi ai școlilor…

Sursa foto: DIICOT

Operațiunea „Laleaua”: Droguri cu anestezic pentru cai, consumate de elevi ai școlilor din Capitală / Unul dintre cei mai importanți dealeri care distribuia droguri în școli și licee a fost arestat

Polițiștii antidrog din Capitală l-au arestat pe unul dintre cei mai importanți dealeri care distribuia droguri elevilor din liceele și școlile din zona centrala a capitalei, la data de 30 martie 2023, în cadrul Operațiunii ”LALEAUA”. Potrivit expertului Antidrog Cătălin Țone, copiii sunt drogați inclusiv cu anestezic pentru cai. Traficantul procura ketamina de la medicii și farmaciștii veterinari, care o distribuie ca anestezic pentru animale mari, precum caii.

„Ketamina este un anestezic general, folosit in medicina veterinara, la intervențiile chirurgicale pentru animale mari. Ketamina induce o stare asemănătoare unei transe, având în același timp efect puternic sedativ și de pierdere a memoriei. Apoi generează o dependenta puternica”, a transmis Cătălin Tone.

În urma percheziției domiciliare efectuată la locuința dealerului din Capitala, au fost descoperite și ridicate:

  • peste un kilogram de ketamină
  • un  kilogram de amfetamină (păstrata în congelatorul frigiderului)
  • 80 de grame de cocaină
  • 300 de comprimate ecstasy
  • 53 timbre cu LSD
  • 2 kilograme de etnobotanice. 

Valoarea totala de piața a drogurilor confiscate este de peste 60.000 de euro.

De asemenea, de la traficant s-au ridicat  61.600 de lei, 300 de euro și 100 de USD, care proveneau din traficul de droguri. 

Și in operatiunea MEDUZA s-au capturat diferite cantități de ketamina.

De precizat că timbrele LSD sunt îmbibate cu dietilamina acidului lisergic care este cea mai puternică substanță halucinogenă, deoarece este activă la doze foarte mici. 

„Timbrele LSD se consuma prin introducerea sub limba, substanta halucinogenă dizolvându-se in saliva.  La comanda, traficantul prepara cocktailuri de droguri” a explicat Cătălin Țone

În cursul zilei de 31 martie, inculpatul a fost arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, acesta putând sa fie condamnat cu pana la 15 ani de închisoare.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...