G4Media.ro

Operaţie dificilă pe creier la Iași, la un copil de zece ani…

Operaţie dificilă pe creier la Iași, la un copil de zece ani / I-a fost extirpată o tumoră-gigant, într-o intervenţie care a durat cinci ore

Un copil de zece ani cu o tumoră-gigant pe creier a fost operat cu succes la Iaşi, intervenţia durând aproximativ cinci ore, transmite News.ro.

Medicii de la Spitalul de Neurochirugie din Iaşi, unde a fost operat copilul, susţin că ”este primul copil din România operat pe creier în semiîntuneric de o tumoră gigant de 10 centimetri”.

Intervenţia chirurgicală a fost una complexă şi a durat aproximativ cinci ore.

Potrivit medicilor, a fost folosită în premieră o substanţă inovatoare, respectiv acidul 5-aminolevulinic (5-ALA), la un copil, iar acest lucru a permis identificarea şi protejarea ţesutului cerebral sănătos.

La o săptămână după operaţie, imediat ce a fost externat, Marian a mers pe Stadionul ”Emil Alexandrescu” din Copou, unde a jucat fotbal. Copilul a primit cadou un echipament al clubului de fotbal Poli Iaşi.

“Mă bucur pentru Marian. A avut o recuperare rapidă, după o operaţie complexă. Voinţa pe care o are îl va ajuta la recuperare şi la vindecare. Este un exemplu pentru mulţi dintre adulţii care trec prin intervenţii chirurgicale. Eu mă bucur că am putut să-l ajut într-un moment critic al carierei lui”, a spus medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Medicul ieşean a şi glumit, spunând că, dacă Marian va ajunge un mare fotbalist, va veni la un meci al acestuia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...