G4Media.ro

OP ED / Ștefan Pălărie: Marele blat al PSD pe legile Educației

Foto: Facebook.com/ Stefan Palarie

OP ED / Ștefan Pălărie: Marele blat al PSD pe legile Educației

Toata ziua de ieri (cea care a încheiat dezbaterea legii învățământului preuniversitar) m-am întrebat ce a fost oare în spatele marelui blat al PSD pe legile educației!?

Să explic un pic acest blat:

1) PSD anunță că vine cu amendament de eliminarea al discriminatoriului examen al Ligiei Deca. Apoi renunță la eliminare acceptând o reducere la doar 50% din locuri ocupate prin examen față de cei 60% ai legii.

2) PSD anunță o altă arhitectură instituțională. Modificări de genul – ARACIP în locul ARACIIPurilor lui Deca. Mutarea Caselor Corpului Didactic în subordinerae ARACIP. Modificări enorme, implicații multiple. Apoi PSD renunță inexplicabil la ele în spatele ușilor închise (în negocieri de culise) și revine în comisie utilizând sintagma hipnotizantă din ședințe – ”ne retragem amendamentul” (apropos – peste 330 de amendamente retrase în felul acesta.)

3) PSD anunță că se împotrivește soluției de BAC a Ligiei Deca! Propune o abordare total diferită la probe, și … ne-am obișnuit … admite soluția Deca fără nici o discuție în comisie (din nou renunțare la amendamente) cu singura adăugire a introducerii opționale a religiei la BAC pe filiera umana.

Citește pe Edupedu.ro opinia senatorului Ștefan Pălărie

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Blatul care se vede de aici e legat de bani: sunt prea multi oameni care doar vorbesc si prea putini care chiar muncesc, ingramaditi – claie peste gramada. Blatul e si despre faptul ca banii se impart indiferent de rezultatul obtinut – an – de an
    Singurii care reusesc in aceasta tara sunt cei care fac parte dintr-un „cerc de prieteni”, cu cat mai privat cu atat mai de succes (desi in C. la
    Art. 40 – Dreptul de asociere scrie „Asociaţiile cu caracter secret sunt interzise”)