G4Media.ro

ONU preconizează că vor exista încă o jumătate de milion de refugiați…

sursa foto: Twitter/ U.S. Department of Defense

ONU preconizează că vor exista încă o jumătate de milion de refugiați afgani în 2021

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a anunţat, vineri, că se aşteaptă la încă o jumătate de milion de refugiaţi afgani în 2021, chiar dacă pentru moment nu a fost constatat niciun exod, relatează AFP, citat de News.ro.

„În termeni de cifre, ne pregătim de aproximativ 500.000 de noi refugiaţi în regiune. Este scenariul cel mai pesimist”, a declarat Kelly Clements, Înalt Comisar adjunct al agenţiei ONU pentru refugiaţi (HCR), cu ocazia unei prezentări a Planului regional de pregătire şi intervenţie pentru refugiaţii afgani.

„Nu uitaţi că mai mult de 2,2 milioane de afgani sunt deja primiţi de Iran şi Pakistan, şi că fuga nu este ultimul gest la care recurg, ci singura opţiune de care dispun oamenii pentru a supravieţui şi de a se bucura de cele mai fundamentale drepturi umane”, a adăugat reprezentantul ONU.

Potrivit HCR, Iran şi Pakistan primesc alte 3 milioane de afgani, între care numeroase persoane fără acte.

Acest plan prevede un apel la fonduri de 299 de milioane de dolari (254,4 milioane de euro) pentru a finanţa anul acesta activităţile agenţiilor ONU, între care HCR, Programul Mondial Alimentar şi Fondurile Naţiunilor Unite pentru copii (UNICEF).

Sursa foto: Twitter/ U.S. Department of Defense

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...