G4Media.ro

ONU: Peste jumătate dintre afganii transferați din țară de la începutul lunii…

ONU: Peste jumătate dintre afganii transferați din țară de la începutul lunii mai sunt copii

Aproape 60% dintre afgani care au fost obligați să își părăsească casele în acest an sunt copii, transmite Organizația Națiunilor Unite (ONU).

Potrivit cifrelor publicate de Oficiul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (UNOCHA) din Afganistan, peste 400.000 de persoane au fost înregistrate ca fiind recent strămutate de la începutul lunii mai, deoarece luptele s-au intensificat în toată țara.

În total, aproape 550.000 de afgani au fost transferați până acum în acest an.

Ofensiva rapidă al talibanilor în aproape toate provinciile din Afganistan a pus și mai multă presiune asupra țării, unde 18 milioane de oameni au nevoie de asistență umanitară.

Sursa foto: Twitter/ @18airbornecorps

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ceilalti nu mai sunt copii

  2. Din 2001 când a început războiul, populația Afghanistanului s-a dublat, de la 20 la aproape 40 de milioane. Armata lor a primit 100 de miliarde de la americani, tehnica de lupta si au angajat 300 de mii de soldați care trebuiau sa lupte împotriva a 75 de mii de talibani. Au depus armele intr-o săptămâna pebtru ca vor toți sa vina in Europa. Le convine tuturor ca talibanii au preluat controlul pebtru ca e mai bune pe ajutor social in Berlin sau Stockholm decât sa te lupți pe tru propriul pământ si sa faci foamea in Kabul. Europenii subt prosti dacă pin botul. Sa-si bage periuța in cur aia care vor sa populeze Europa cu 40 de milioane de musulmani afghani care odată ajunși aici se talibanizeaza ei înșiși. Apropo, bisericile creștine sunt interzise in Afghanistan si au fost așa si in timpul guvernului “democrat”. Cine are urechi de auzit sa audă.

  3. Daca o familie are peste 6 copii, e normal sa fie asa.Unde ai vazut afgan cu 1,2 copii????

  4. Copii teribilisti intre 20 si 50 de ani, cei mai multi cu depresie.

  5. Ma dar cel mai bine luati toti Afganistanii ce va mai chinuiti sai sortati, de eram noi in locul lor nr dadea un sut de …ce sa vorbim de familii