G4Media.ro

ONU: China şi Rusia au blocat o solicitare a Statelor Unite de…

ONU: China şi Rusia au blocat o solicitare a Statelor Unite de sancţionare a cinci nord-coreeni ca răspuns la recentele tiruri de rachete efectuate de Coreea de Nord

China şi Rusia au blocat joi la ONU o solicitare a Statelor Unite datând de săptămâna trecută de a sancţiona cinci nord-coreeni, unul care locuieşte în Rusia, ceilalţi patru pe teritoriul chinez, ca răspuns la recentele tiruri de rachete efectuate de Coreea de Nord, au indicat surse diplomatice pentru AFP.

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate au avut până la orele 20.00 GMT să se pronunţe asupra cererii americane.

Blocajul Chinei a intervenit cu două ore înaintea unei noi reuniuni cu uşile închise a Consiliului de Securitate privind Coreea de Nord, solicitată de Washington. A fost urmat de opoziţia din partea Rusiei tot faţă de propunerea americană.

Conform regulilor în vigoare la ONU, acest blocaj are o durată de şase luni. La scadenţă, este posibil pentru o ţară membră a Consiliului de Securitate să-l prelungească cu trei luni, apoi cu o zi suplimentară înainte ca propunerea să dispară definitiv de pe masa ONU.

Împreună cu Beijingul, Moscova este de mult timp pe linia de a nu intensifica presiunea asupra Phenianului, cerând chiar relaxarea sancţiunilor internaţionale în scopuri umanitare.

Pe 12 ianuarie, Washingtonul i-a sancţionat pe cei cinci nord-coreeni în cauză, cerând apoi Comitetului de sancţiuni al ONU însărcinat cu Coreea de Nord să-şi extindă măsurile individuale asupra acestor cinci persoane.

Orice decizie a unui Comitet de sancţiuni trebuie să obţină unanimitatea celor 15 membri ai Consiliului de Securitate, toţi participanţi la acesta.

Identificaţi de Trezoreria SUA, cei cinci cetăţeni nord-coreeni sancţionaţi de Washington (îngheţarea activelor, interdicţia de călătorie) sunt Choe Myong Hyon, instalat în Rusia, şi Sim Kwang Sok, Kim Song Hun, Kang Chol Hak şi Pyon Kwang Chol, care locuiesc în China.

Aceste cinci persoane sunt acuzate de Washington că au legături cu programul de arme de distrugere în masă al Phenianului. Misiunile diplomatice chineză şi rusă la ONU nu au răspuns deocamdată unei solicitări de comentarii formulate de agenţia France Presse, relatează Agerpres.

sursa foto: captura, abc

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Da onu asta nu se mai reformeaza? Cu china si rusia tari cu drept de veto, onu nu e doar inutil, chiar e periculos!

 2. ONU e ca si inexistent din cauza acelui „veto” al tarilor corupte.

 3. Normal ca Rusia si China blocheaza tot.
  Rusia si-ar dori un Kim prin toate tarile, un Kim pe care sa-l poata controla si sa tina tara inchisa.
  La noi l-a gasit pe Simion.

  • DA NICU AŞA NE TREBUIE UNUL CA SIMION SĂ INCHIDĂ OAMENI DE GENUL TĂU.
   OMUL ASTA SPUNE LUCRURILOR PE NUME ASTA DERANJEAZĂ, POATE UNEORI GRESESTE DAR EU ÎL SUSȚIN
   HAI SIMIOANE DAI PE EI CĂ SUSTINEREA CRESTE

  • SI MAI NICULE ,RUSIA SE APARĂ ,NORMAL CĂ NU VEZI ESTI UN SCLAV OBISNUIT CU BILÃ LA PICIOR CONDUS DE SUA ŞI UE.

  • Si eu tot asta vreau. Izolarea totala a Romaniei si a tuturor care ati ramas acolo.
   Sa traiti total izolati fix ca in Coreea de Nord pana va ia d r a c u.
   Cand n-oti mai gasi radacini sa le fierbeti sa va mancati intre voi.
   Fascist n e s p a l a t.

  • @Bogdan X Nu ati ajuns inca la scrisul cu litere mici?

 4. Dacă ești atât de supărat pe SUA și UE de ce mai stai pe aici ? Nu e un loc potrivit pentru tine . Coreea de Nord ți s-ar potrivi după cât te duce mintea .

 5. ONU e de formă… așa de ochii lumii, praf în ochii oamenilor. Adevărați conducatori sunt cei care forțează crearea noului guvern mondial și ungerea lui Antihrist ca Imparat-Zeu.

 6. Toate sunt de formă,chiar și noi că stat. Că în realitate suntem vânduți și împărțiți între marile puteri ale lumii. Practic,nu mai avem identitate națională,figuram doar cu numele ca țară. Dar răutatea din noi primează in astfel de discuții. Fiecare își spune părerea și ce gândește și simte. Că e pro rus ,pro occidental sau pro american ,doar problema fiecăruia. Dar practic nimic nu e bun din toate aceste trei afinități,atât timp cât nu ai identitate personală și națională. Deci fara răutăți și fiecare să își expună părerea așa cum simte și gândește. O zi buna tuturor

 7. Toate sunt de formă,chiar și noi că stat. Că în realitate suntem vânduți și împărțiți între marile puteri ale lumii. Practic,nu mai avem identitate națională,figuram doar cu numele ca țară. Dar răutatea din noi primează in astfel de discuții. Fiecare își spune părerea și ce gândește și simte. Că e pro rus ,pro occidental sau pro american ,e doar problema fiecăruia. Dar practic nimic nu e bun din toate aceste trei afinități,atât timp cât nu ai identitate personală și națională. Deci fara răutăți și fiecare să își expună părerea așa cum simte și gândește. O zi buna tuturor