G4Media.ro

ONU a lansat un apel pentru strângerea a 565 de milioane de…

ONU a lansat un apel pentru strângerea a 565 de milioane de dolari, în favorea Libanului, în urma exploziei care a devastat capitala Beirut

ONU a lansat vineri un apel pentru fonduri în valoare de 565 de milioane de dolari în favoarea Libanului, la zece zile după explozia care a devastat oraşul Beirut, relatează AFP.

Acest ajutor va fi destinat în special eforturilor de reconstrucţie a orașului, după etapa intervențiilor de primă urgenţă.

Mai precis, fondurile au ca destinație sprijinirea lucrărilor de reabilitare a spitalelor şi a şcolilor, precum și a adăposturilor pentru persoanele afectate de uriaşa expozie din portul din Beirut.

„Sarcina de a reconstrui viaţa locuitorilor şi de a permite vindecarea după o astfel de catastrofă abia a început”, a declarat la ONU, Najat Rochdi, o coordonatoare pentru ajutor umanitar acordat Libanului.

Explozia din 4 august din portul Beirut, provocată la un depozit în care se aflau tone de azotat de amoniu, ilustrează corupţia şi gestionarea greşită a politicienilor libanezi. Explozia a făcut peste 171 de morţi şi 6.500 de răniţi şi a stârnit furia populaţiei în faţa căreia guvernul premierului Hassan Diab a trebuit să demisioneze.

Sursa foto: Facebook/ Mazen Rifai

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter