G4Media.ro

ONG-ul Declic acuză UDMR că manipulează publicul în legătură cu protecția parcurilor…

Foto: Tanczos Barna / Facebook

ONG-ul Declic acuză UDMR că manipulează publicul în legătură cu protecția parcurilor naționale ale României. ”În ultimii 3 ani, doar Romsilva a tăiat din parcurile naționale 700.000 de metri cubi de lemn”

Comunitatea Declic acuză grupurile parlamentare UDMR de ”manipulare”, după ce Uniunea i-a luat apărarea ministrului Mediului, Tánczos Barna, și a arătat într-un comunicat de presă că datorită acestuia „au fost demarate procedurile de extindere a ariilor strict protejate”.

Declic susține într-un comunicat că, în realitate, în parcurile naționale continuă tăierea de lemn, mai ales de către statul român, prin Regia Autonomă Romsilva.

”Proiectul de extindere a ariilor strict protejate, pe care îl invocă UDMR, a adus zero urmări privind protecția parcurilor naționale. Ministrul Mediului a lansat doar un proiect pilot, pentru un singur parc, Domogled. Dar nici măcar aici nu a extins suprafața protejată. Dacă voia cu adevărat să protejeze parcurile naționale, atunci ministrul Mediului ar fi interzis imediat tăierile măcar în cele 12 parcuri care aparțin Romsilva, deci statului român”, arată Declic într-un comunicat.

ONG-ul susține că, potrivit datelor făcute publice de Romsilva, doar această instituție de stat a exploatat aproape 700.000 de metri cubi de lemn din parcurile naționale, în ultimii trei ani, a declarat Antoniu Bumb, coordonatorul campaniei Declic. Cei 700 de mii de metri cubi tăiați reprezintă echivalentul unei păduri cu suprafața de 2000 de hectare. De asemenea, conform unui calcul făcut de jurnalistul de investigații, Andrei Ciurcanu, doar în Semenic a fost extras lemn cât să intre în 3.250 de vagoane. Adică o garnitură de tren lungă de la București până la Ploiești.

„Domnule ministru, sper că citiți și dumneavoastră aceste rânduri. Nu sunteți o victimă, sunteți un agresor. Un agresor al pădurilor din parcurile naționale. De aceea, trebuie să plecați acum de la Ministerul Mediului. A devenit evident că sunteți un om politic toxic pentru păduri”, i-a transmis activistul Antoniu Bumb ministrului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Wow! Senzaţional! N-aş fi crezut că urşii ăia izgoniţi din pădurile lor de foame vin în oraşe din cauza defrişării mediului lor de viaţă! Noi credeam că e doar nevoie să facă prinţii impotenţi mai mult braconaj pe combinaţie cu firmele UDMR.

 2. Politicienii noștri urăsc DNA-ul și alte autorități de control și anticorupție. Sunt că uleiul și apa. Ungurii sunt pesedeu unguresc. In aceeași logică urăsc și ei DNA. Devin o forță tot mai mare pentru că Orban le da bani tuturor românilor care își iau cetatenie maghiara. De asta la alegeri avem unguri in sud sau te miri pe unde. Pesrdeul unguresc e perfid. Urăsc Romania din tot sufletul și ne sabotează pe toate părțile. Nu uitați…

 3. O fi nevoie de lemnul ăsta sau doar sunt unii răi care vor să facă rău naturii?
  România a umplut țara de parcuri naturale și arii protejate apoi și-a dat seama că are nevoie de lemn. Are nevoie atât de mare de lemn că importă de câteva ori mai mult lemn decât exportă. Date FAO, Eurostat, oricine poate să le găsească. Dacă și ăștia mint…
  România este într-o etapă de dezvoltare accelerată (infrastructură, localități) în care are nevoie de lemn, de balast, de materii prime, de energie ieftină. Ca să poată evolua la stadiul de țară care pune protecția naturii pe unul din primele planuri. Cu oameni săraci sau sărăciți protecția naturii este o himeră. E o constatare verificată peste tot în lume.

 4. Daca te iei dupa astia trebuie sa ne intoarcem la grota. Toata tara ar trebui sa fie un parc natural.
  Cred ca maine ar vrea ca si Bucurestiul ar trebui sa fie zona protejata.

 5. Doi troli anemici pana acum.
  Pădurea se poate administra științific, gospodărește. Noi nu facem asta, noi radem munții. E foame de bani, baeti, mare și umflata în glanda udmr.
  Jos Tánczos Barna, jos mafia USL+UDMR!

 6. Tánczos Barna e erou national stie G4 de ce.
  G4 cat il mai tineti in brate pe gogoman, nu publicati comentarii, stergeti articole care au multe comentarii negative la adresa EROULUI NATIONAL TÁNCZOS BARNA eliberatorul de privighetori…

 7. Udmr = psd = pnl = aur 🤮

 8. Cu oamenii UDMR la guvernare,de 33 de ani, la ape,la mediu,la dezvoltare,o să vedem pomii in poze și o să bem apă din băltoacă! dacă plouă!PSD și PNL o să piardă dacă nu divorțează de UDMR!!!

 9. E foame de bani.
  Din defrișări se fac bani cu carul, mai ales în județele Harghita sau Covasna. Nu-i verifică nimeni.