G4Media.ro

OMV Petrom: O soluţie de tranziţie pentru un transport mai curat este…

Sursa Foto: G4Media.ro

OMV Petrom: O soluţie de tranziţie pentru un transport mai curat este mobilitatea pe bază de gaze / Camioanele care funcționează cu GNC sau GNL nu emit particule grele

O soluţie de tranziţie pentru un transport mai curat este mobilitatea pe bază de gaze, a declarat  Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, într-un interviu acordat Agerpres, cu referire la Green Deal, care prevede ca până în 2030 vânzările mașinilor diesel să fie interzise iar până în 2050 Europa să atingă obiectivul de zero emisii din combustibili fosili.

”Camioanele care funcţionează pe soluţii ce au la bază gazele naturale, fie că vorbim despre GNC sau GNL, emit cu până la 15% mai puţine emisii de CO2, cu 70% mai puţin oxid de azot şi practic deloc particule grele, adică o reducere de 99%”, a explicat Verchere.

Ea a mai spus că în strategia UE de decarbonare, producţia de hidrogen joacă un rol important. ”Credem că gazele naturale oferă o cale realistă către decarbonare prin conversia completă la hidrogen”, a precizat CEO-ul OMV Petrom.

Pe de altă partea, ea a amintit că OMV Petrom a fost în 2017  prima reţea de distribuţie de carburanţi care a intrat pe piaţa staţiilor de reîncărcare rapidă pentru maşini electrice.

”Abordarea noastră strategică este de a dezvolta o infrastructură de reîncărcare pentru maşini electrice în reţeaua noastră, în parteneriat cu alţi jucători din segmentul electro-mobilităţii. Anul trecut, am încheiat astfel de parteneriate, cu Eldrive şi Enel X. Până la sfârşitul anului 2021, estimăm să avem peste 40 de staţii cu puncte de încărcare pentru maşini electrice”, a m ai spus Verchere.

 

 

î

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pai, de ce nu o da OMW pe gaze in Austria?

  2. Yep, camioanele alimentate cu partzuri polueaza mai putin 🙂