G4Media.ro

OMV Petrom instalează 30 de puncte de încărcare rapidă pentru mașinile electrice…

OMV Petrom instalează 30 de puncte de încărcare rapidă pentru mașinile electrice în benzinăriile din România și Bulgaria

OMV Petrom și Eldrive, cel mai mare operator de puncte de încărcare electrice din regiune, vor instala în stațiile de distribuție a carburanților OMV din România și din Bulgaria 30 de stații de încărcare rapidă pentru automobilele electrice. Implementarea proiectului va dura aproximativ doi ani, potrivit unui comunicat de presă.

Un ciclu de încărcare rapidă pentru 80% din capacitatea bateriei va dura aproximativ 40 de minute. Primele două stații de încărcare rapidă au fost deja instalate în două stații de carburanți OMV din Bulgaria.

Ca urmare a acestei inițiative, România și Bulgaria vor fi conectate printr-o infrastructură de puncte de încărcare rapidă de 50 de kW, situate în stațiile din rețeaua OMV. Eldrive va instala și va fi operatorul punctelor de încărcare. Primele două stații din cadrul acestui proiect au fost instalate în Bulgaria, în Daskalovo (autostrada Struma) și șoseaua Golyamokonarsko (în apropiere de Plovdiv) și au avut, deja, primii clienți.

„Credem că viitorul mobilității va presupune un mix de carburanți, convenționali și alternativi și, în același timp, sustenabili din punct de vedere economic și al mediului. În ceea ce privește soluțiile alternative, pentru autoturisme și vehiculele ușoare, pe distanțe scurte, mașinile electrice pot fi o alegere. Pentru autovehiculele grele și transport pe distanțe mai mari, luăm în considerare ca potențiale soluții CNG și LNG, care au o eficiență energetică mai mare și emisii mai scăzute”, a spus Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

La finalul anului 2019, în România funcționau aproximativ 400 de stații de încărcare pentru mașini electrice, în timp ce numărul de vehiculele electrice și hibrid nou înmatriculate în primele patru luni ale anului 2020 reprezenta 2,75% din numărul de vehicule înmatriculate.

Rețeaua Eldrive are peste 210 puncte de încărcare în Bulgaria și România. Rețeaua funcționează prin aplicația smartphone Eldrive, cu ajutorul căreia utilizatorii pot vedea informații în timp real despre locația, tipul, prețul și starea stației alese precum și pentru a efectua plata.

Foto: Stație de încărcare pentru mașini electrice / Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Rapide. Cum sună…
    La muncă, bă…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.