G4Media.ro

OMS se teme că numărul morţilor în urma cutremurului din Turcia ar…

Photo by Rami al SAYED / AFP

OMS se teme că numărul morţilor în urma cutremurului din Turcia ar putea trece de 20.000: „Există riscul continuu ca alte clădiri să se prăbuşească”

Reprezentantul principal pentru situaţii de urgenţă în Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Catherine Smallwood, spune că numărul morţilor în urma seismului de luni din Turcia ar putea creşte la peste 20.000, relatează The Guardian, citată de News.ro.

„Există riscul continuu ca alte clădiri să se prăbuşească, astfel încât vedem adesea creşteri de ordinul a opt ori faţă de cifrele iniţiale”, a declarat ea pentru AFP, în momentul în care numărul estimat al victimelor se ridica la 2.600.

„Întotdeauna vedem acelaşi lucru în cazul cutremurelor, din păcate, şi anume că bilanţurile iniţiale privind numărul de persoane care au murit sau care au fost rănite cresc destul de mult în săptămâna următoare”, a adăugat Smallwood.

Pe de altă parte, Reuters relatează de la faţa locului, în Hatay, unul din oraşele lovite de cutremur, unde se aud ţipetele oamenilor prinşi sub dărâmături care imploră să fie salvaţi sau cer ajutor pentru cei dragi.

Temperaturile au scăzut aproape de zero grade peste noapte, înrăutăţind condiţiile pentru oamenii prinşi sub dărâmături sau rămaşi fără adăpost.

Preşedintele american Joe Biden a vorbit luni seara cu preşedintele turc Tayyip Erdogan pentru a-i prezenta condoleanţe şi pentru a reafirma disponibilitatea Washingtonului de a ajuta la eforturile de salvare. Potrivit Casei Albe, Biden „a spus că echipele americane se desfăşoară rapid pentru a sprijini eforturile turceşti de căutare şi salvare şi pentru a coordona alte tipuri de asistenţă care ar putea fi necesară pentru persoanele afectate de cutremure, inclusiv servicii de sănătate sau articole de primă necesitate”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...