G4Media.ro

OMS recomandă testarea elevilor la școală pentru a evita învăţământul la distanţă

Sursa foto: Pixabay

OMS recomandă testarea elevilor la școală pentru a evita învăţământul la distanţă

Teste PCR sau antigenice ar trebui să fie realizate în mediile şcolare pentru a se evita recurgerea încă o dată la învăţământul la distanţă în cazul unei noi creşteri a numărului de cazuri de COVID-19, a recomandat vineri OMS Europa, informează AFP.

„Lunile de vară oferă guvernelor o ocazie de aur pentru a implementa un ansamblu de măsuri care vor contribui la scăderea ratelor de infectare şi la evitarea închiderii şcolilor”, a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge.

Într-un comunicat comun publicat de OMS Europa, UNESCO şi UNICEF, Hans Kluge a declarat că închiderea şcolilor a avut un „efect nefast asupra educaţiei şi bunăstării sociale şi mintale a copiilor şi tinerilor noştri”.

Până acum, folosirea testelor de depistare a eventualelor cazuri de COVID-19 în mediul şcolar putea fi recomandată în cazul apariţiei unui focar într-o unitate de învăţământ, dar OMS consideră de acum înainte că utilizarea acestor teste poate fi recomandată chiar şi în absenţa simptomelor în rândul elevilor, profesorilor şi personalului auxiliar.

„Nu putem să permitem pandemiei să îi priveze pe copiii noştri de educaţia şi de dezvoltarea lor”, a subliniat Hans Kluge, care a îndemnat de mai multe ori guvernele celor 53 de ţări şi teritorii din Europa să lupte împotriva abandonului şcolar, asociat învăţământului la distanţă.

Reprezentanţii celor trei agenţii afiliate ONU consideră că închiderea şcolilor nu ar trebui avută în vedere decât în ultimă instanţă, doar dacă „există o explozie a numărului de cazuri sau când transmiterea comunitară nu poate fi controlată prin nicio altă măsură”.

Filiala europeană a OMS a avertizat joi că numărul cazurilor noi de COVID-19 a început din nou să crească în Europa după 10 săptămâni consecutive de recul, pe fondul răspândirii variantei Delta a noului coronavirus, care este mai contagioasă.

„Va exista un nou val pandemic în regiunea europeană, cu excepţia cazului în care vom rămâne disciplinaţi”, a declarat Hans Kluge, care a dezvăluit că OMS Europa prevede că varianta Delta, detectată iniţial în India, va deveni varianta dominantă la nivel mondial până în luna august.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. dupa 2 ani de batjocorire si „numai 2 saptamani ” ca sa scapam de val, un gand frumos va dorim voua , politicieniilor , mergeti in p*la !

 2. Nu o sa existe nici o școala fizica :)))

 3. Și cu ce teste să se realizeze ? Cele cu salivă nu sunt acceptate nefiind prea precise. Cele nazale nu au fost acceptate de părinți că ar fi invazive (le bagă bețișorul în creierașe copiilor). Asta în timp ce în vest elevii învață să-și facă singuri recoltările pentru cel nazal. Plus că cel mai neinvaziv test cere acordul părinților ce în majoritate cred în Șoșocă nu în Covid.

 4. Ăștia ne vor omorî copilașii cu inconștiența lor. Nu le e frică de Dumnezeu să îi lase pe micuți la școală în vremurile astea periculoase?

 5. „…sau când transmiterea comunitară nu poate fi controlată prin nicio altă măsură” Si vi se pare ca ati putut controla ceva panarame de politicieni?

 6. „…sau când transmiterea comunitară nu poate fi controlată prin nicio altă măsură” Si vi se pare ca ati putut controla ceva panarame de politicieni? Nu controlati nimic incompetentilor!

 7. Ar fi trebuit sa testeze in masa in stare de urgenta nu sa tina lumea in case in somaje tehnice si sa amente cu sanctiuni mai mari decat salariul minim din germani si franta, fara suparea nu am nimic cu nimeni dar oameni trebuia sa merga la munca eu dupa cele dou luni de somaj tehnic cand am venit la munca am venit foarte deprimat am avut si accident si concediu medical chiar.

 8. Scoala online este la fel de eficienta precum scoala face to face, pentru copiiii care vor sa invete.
  Pentru cei cu gandul aiurea, nici mama scolii fave to face nu are nici un efect.
  Totul depinde de elev, nu la forma sub care se desfasoara scoala.
  Degeaba prigonesc unii adulti scoala online.

 9. OMS recomanda continuarea spectacolului sanitar.
  Asa-i cind o organizatie plina de pulifrici politici da tonul intr-un domeniu.