G4Media.ro

OMS: Problemele de contaminare a vaccinurilor produse de Johnson &Johnson nu afectează…

OMS: Problemele de contaminare a vaccinurilor produse de Johnson &Johnson nu afectează distribuirea lor globală / Milioane de doze au fost distruse

Problemele de contaminare detectate la o unitate de producţie de vaccinuri anti-COVID-19 din SUA, care au determinat distrugerea a milioane de doze de vaccin fabricate de Johnson & Johnson, nu afectează distribuirea globală a acestor produse, care este coordonată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a precizat luni organizaţia citată de EFE, relatează Agerpres.

„Majoritatea producţiei de vaccinuri Johnson & Johnson nu se află în locul unde s-a produs acest incident, un volum mare de vaccinuri continuă să fie produs în Ţările de Jos, Belgia sau în alte locaţii din SUA”, a declarat la o conferinţă de presă responsabila cu accesul la medicamente în cadrul OMS, Mariangela Simao.

Experta OMS a precizat că incidentul de la fabrica din Baltimore (estul SUA) demonstrează că Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) este foarte strictă în ce priveşte calitatea şi bunele practici când este vorba de vaccinurile anti-COVID-19.

„Felicităm FDA pentru grija cu care a desfăşurat inspecţiile şi pentru că a suspendat producţia recomandând incinerarea dozelor”, a precizat responsabila OMS.

FDA nu a dat cifre despre cum a afectat producţia problema apărută la fabrica din Baltimore, unde se produc şi vaccinuri pentru AstraZeneca, deşi presa americană vorbeşte despre aruncarea a aproape 60 de milioane de doze de vaccin.

Sursa foto: Hugo de Jonge / Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Or fi luat CoViD-ul. :))

  2. Pacat,romanul nostru inteligent,il accepta cu doi mititei!Va rog frumos,nu mai aruncati nimic!Tot lotul pentru ai nostri,ca doar traiesc in DEMOCRATIE!
    Parca asa se vorbeste la Bruxeles!
    Traiasca Romania !