G4Media.ro

OMS: O legătură între vaccinul AstraZeneca şi formarea de cheaguri de sânge…

OMS: O legătură între vaccinul AstraZeneca şi formarea de cheaguri de sânge este „plauzibilă, însă nu confirmată”

O legătură între vaccinul anti-COVID19 dezvoltat de AstraZeneca şi apariţia unei forme rare de cheaguri sangvine este „plauzibilă, însă nu confirmată”, a declarat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, citată de Agerpres.

„Sunt necesare studii specializate pentru a înţelege pe deplin relaţia potenţială dintre vaccinare şi posibili factori de risc”, au declarat specialiştii OMS în domeniul vaccinurilor într-un comunicat. De asemenea, ei subliniază că aceste fenomene „deşi îngrijorătoare, sunt foarte rare”.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat miercuri că a găsit o potenţială legătură între vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca împotriva noului coronavirus şi probleme rare de coagulare a sângelui la adulţii care au fost inoculaţi cu acest ser. Cu toate acestea, agenţia europeană subliniază faptul că beneficiile aduse de vaccinul AstraZeneca prevalează în continuare în faţa riscurilor medicale.

EMA a precizat totodată că nu a identificat niciun factor de risc specific pentru vaccinul AstraZeneca, estimând că o explicaţie plauzibilă pentru cazurile rare de cheaguri sangvine ar putea fi un răspuns imun.

Totodată, Agenţia Europeană pentru Medicamente a estimat că formarea de cheaguri sangvine ar trebui listată ca un efect secundar „foarte rar” al vaccinului anti-COVID19 dezvoltat de AstraZeneca.

Citește și: BREAKING Agenția Europeană pentru Medicamente: Beneficiile vaccinului AstraZeneca în prevenirea COVID-19 depășesc riscurile. Acest vacccin s-a dovedit foarte eficient / Oamenii trebuie să știe că pot apărea efecte adverse

sursa foto: astrazeneca.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Oms: O legatura intre vaccinul AZ si cheaguri de sange este” plauzibila, insa nu confirmata”!
    Eu: O legatura intre covid 19 si decese este plauzibila , insa nu confirmata!!

  2. Legatura dintre covid si decese e confirmata demult sunt aproape 3 milioane de oameni care au murit in toate tarile de mai mult de un an. Nu se poate sa fie asa de multi morti de covid in toata lumea si sa fie neconfirmat. Cu cheaguri sunt cateva zeci de persoane la mai multe milioane de vaccinati si inca nu se stie sigur ca e de la vaccin. Chiar si asa si oricum vaccinul salveaza milioane de oameni. Azi au murit in Romania 200 de persoane cu covid care ar fi trait daca erau vaccinati, chiar si cu astra zeneca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.