G4Media.ro

OMS numeşte un comitet de 26 de experţi pentru a investiga originile…

OMS numeşte un comitet de 26 de experţi pentru a investiga originile COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri numirea unui grup ştiinţific dedicat studierii originilor noilor agenţi patogeni (Scientific Advisory Group for the Origins of Novel Pathogens, SAGO), în cadrul căruia epidemiologul cubanez Maria Guzmán alături de alţi 25 de experţi vor trebui să continue să investigheze cum a apărut COVID-19, printre alte maladii, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Alături de Guzmán, de la Institutul de Medicină Tropicală Pedro Kouri, se vor afla virusologi, epidemiologi şi alţi specialişti din Brazilia, SUA, Marea Britanie, Rusia, Franţa, Germania, China sau Japonia, printre alte ţări.

Unii dintre ei lucrează la instituţii de prestigiu, precum Universitatea din Oxford, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) din SUA, Institutul Pasteur din Franţa, sau Fundaţia Oswaldo Cruz din Brazilia, potrivit listei furnizată de OMS.

Cei 26 de membri vor trebui supuşi unei evaluări finale, în care OMS va ţine cont de aprecierile publice cu privire la aceşti candidaţi.

Comitetul s-a format nu doar pentru a căuta originea coronavirusului ce provoacă COVID-19, pentru care o misiune a OMS s-a deplasat deja în China în februarie anul acesta, ci şi pentru a investiga cauzele altor eventuali viitori agenţi patogeni periculoşi.

SAGO va sfătui OMS cu privire la considerentele ştiinţifice şi tehnice referitoare la originile agenţilor patogeni care apar şi reapar, cu privire la potenţialul lor pandemic şi epidemic. În plus, va ghida OMS cu privire la următorii paşi care trebuie făcuţi pentru a înţelege originile virusului SARS-CoV-2.

„A înţelege de unde vin aceşti agenţi patogeni este esenţial pentru a evita apariţia de viitoare focare cu potenţial epidemic şi pandemic”, notează într-un comunicat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Hahahahahaa!
  Sa ne prefacem ca investigam investigatia!
  The great reset înaintează pe baza covidului împrăștiat în acest scop.

 2. :):) da ce atata graba ? 🙂

 3. Andreea Moldovan, Jurma, Mos Craciunul ala medic de intreprindere, Gindrovel, bacteriologul ala de la Oxford care crede ca un schimb de emailuri cu Clej il va face celebru, statisticianul ala demis luna trecuta de la CNAS, Chilotarul etc.

  Bil Gates e presedinte, ca el a facut un semestrude facultate si se pricepe la virus mai bine ca toti.

  Cea mai noua nominalizare, doamna Catalina de la colegiul medicilor. A bagat femeia capul in poza ieri de s-a voalat filmul.

  • I-ai uitat cel puțin pe bizarul ăla userist de la Cluj, ăla chel cu barba lungă, i-am uitat numele, mare specialist de medicina muncii promovat pe la tv ca fiind unul din „specialiștii” părerologi pe covid. Și pe marele „specialist” covid Musta l-ai uitat. Promovat ca doctor, doar că nu e doctor. Si mai sunt specimene d-astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.