G4Media.ro

OMS: Impactul psihologic al coronavirusului în societate nu trebuie ignorat

OMS: Impactul psihologic al coronavirusului în societate nu trebuie ignorat

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat joi că ameninţarea COVID-19 şi măsurile necesare de izolare împotriva pandemiei provoacă în societate un impact psihologic puternic care nu trebuie ignorat în actuala criză şi acesta trebuie abordat prin măsuri ”creative”, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

”Izolarea, distanţarea fizică, închiderea şcolilor şi a locurilor de muncă sunt provocări ce ne afectează şi este normal să resimţim stres, anxietate, frică şi singurătate în aceste momente”, a declarat la o conferinţă de presă şeful OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Dar colectivul cel mai afectat este acela al lucrătorilor sanitari, care în plus sunt şi cei care se confruntă cu cel mai mare pericol în această pandemie, circa 10% dintre persoanele infectate cu coronavirus în Europa fiind de altfel cadre medicale, motiv pentru care OMS recomandă măsuri pentru a le susţine psihologic în această perioadă grea.

Printre aceste recomandări OMS enunţă schimbarea frecventă a turelor pentru posturile medicale cele mai stresante, sporirea comunicării între echipele de lucru, detaşarea de personal pentru asistenţă psihologică în spitale, iar în prima linie a luptei cu virusul să se afle cadrele medicale cele mai experimentate, spune experta OMS în psihologie Aiysha Malik.

Impactul psihologic poate fi de asemenea semnificativ în cazul femeilor gravide, persoanelor vârstnice şi copiilor, adaugă organizaţia, menţionând de asemenea că izolarea şi stresul agravează şi situaţia persoanelor care au diferite dependenţe, dar avertizează că recurgerea la alcool, droguri sau jocuri de noroc pentru a depăşi aceste dificultăţi ”nu face decât să înrăutăţească lucrurile”.

Sursa foto: Vatican News

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

  • Continuă pe aceeași linie, zdreanța hoață, folosește numele furat bad@. Ăștia au fost educați de mici în spiritul hoției, de jivinele care i-au fătat, plus că lucrează pentru mafia PRO-PSD care, se știe, are ca ocupație de bază furtul.

 1. D-asta domn presedinte a zis a scoata armata pe strada. A citit undeva ca lumea are incredere in armata si atunci sa ii dea lumii ceva in care are incredere. Iohannis -> geniu strateg.

  • ”D-asta” dascălul analfabet ”a zis” că știe care e ”subiectul”. ”A citit undeva ca lumea are incredere in geniile” alea de securiști ”strategi” care se zic că le știu pe toate deși nu știu să scrie și nu înțeleg ceea ce citesc. Probabil într-un manual cu măsuri specifice pentru manipularea maselor, îngălbenit de vreme.

 2. Gata , opriti jocul catati-va de treaba.

 3. Daca si la gripa ne stresam la un eventual razboi ce mai facem.

 4. Câte mii de medici au fugit din România?

 5. Nivelul de stres indus de Covid19 se poate vedea cel mai bine in comentariile de pe acest site: ura, lipsa de discernamant si lipsa de empatie sunt aproape generalizate.

  • Din pacate asa erau si inainte. Unul din motive e ca sunt si multi postaci platiti de diverse entitati politice, care incearca sa influenteze opiniile si starea de spirit a cititorilor.

 6. Cel mai bun lucru ar fi să ajungă să se întrebe chinezii:cine sânt tipii ăștia care ne conduc așa prost și latră așa de tare, de unde și până unde ne servesc ei interesele și mai ales, la ce dreaq sânt buni și ce fac toată ziua de trebuie să le dăm bani munciți din greu?Iar cu adevărat „periculos” ar fi să se întrebe și mioriții același lucru.Dar asta nu se va întâmpla pentru că sânt și unii, și alții, majoritar, loviți de „sărmâna coane, vrei să-ți slun ce-a zis x de mneavoastră?”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.