G4Media.ro

OMS ia în calcul posibile ”certificate electronice de vaccinare” pentru călătorii

OMS ia în calcul posibile ”certificate electronice de vaccinare” pentru călătorii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu recomandă emiterea de „paşapoarte de imunitate” pentru cei care s-au vindecat de COVID-19, însă analizează perspectivele folosirii unor „certificate electronice de vaccinare”, precum cele dezvoltate împreună cu Estonia, relatează joi Reuters, citată de Agerpres.

Estonia şi OMS au demarat în octombrie un proiect pilot privind un certificat digital de vaccinare – „un card galben inteligent” – pentru o eventuală utilizare în urmărirea datelor medicale şi pentru consolidarea programului internaţional COVAX, lansat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a asigura accesul echitabil la viitoarele vaccinuri.

„Analizăm cu multă atenţie posibilitatea utilizării tehnologiei în combaterea crizei COVID-19, inclusiv modul în care putem colabora cu statele membre în vederea obţinerii unui certificat electronic de vaccinare”, a declarat Siddhartha Datta, un expert OMS în materie de vaccinuri, în cadrul unei videoconferinţe de la Copenhaga.

El a avertizat că orice iniţiativă tehnologică nu trebuie să copleşească ţările în mijlocul măsurilor luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus, trebuie să respecte diferite legi şi să asigure trecerea frontierelor fără probleme. De exemplu, unele aplicaţii naţionale de urmărire a cazurilor de COVID-19 nu funcţionează în străinătate.

Un alt oficial OMS, Catherine Smalwood, a declarat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu recomandă utilizarea „paşapoartelor de imunitate” ca parte a măsurilor privind revenirea la o anumită normalitate în ceea ce priveşte călătoriile transfrontaliere, potrivit Agerpres.

„Nu recomandăm paşapoartele de imunitate şi nici testarea ca mijloc de prevenire a transmiterii transfrontaliere” a COVID-19, a mai spus Smallwood, care a cerut în schimb ca fiecare stat să studieze datele privind transmiterea virusului şi să elaboreze ghiduri de călătorie.

Ea a afirmat totodată că OMS nu recomandă testele rapide antigen folosite de unele companii aeriene pe aeroporturi, în condiţiile în care testele antigen sunt mai puţin precise decât testele PCR moleculare şi astfel unele cazuri de infectare ar putea rămâne nedetectate. (Foto: Pixabay)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Gata, s-a rezolvat, esti stampilat, te plimbi, nu esti stampilat stai acasa. Si cine stie ce alte amenzi mai primesti.
  OMS-ul asta se dovedeste o mizerie de la inceput pina la sfirsit.

  • Există varianta sa te intorci la stâna de unde ai plecat si sa lucrezi „remote” de acolo.
   Vrei libertate de mișcare? Intr-o societate regulile au prioritate. PSD ne-a lasat impresia ca se poate și altfel. Și așa am devenit troli.

  • Mai ‘te spre mamica ta ‘telectualul lui peste, luminat ce esti si care stie cum e cu regulile.
   Se gasi unul nascut dupa ultima ploaie sa-mi povesteasca de reguli, Gogule, eu l-am trait pe Ceasca, toti cei 25 de ani de „reguli”.
   Si nu stiu ce impresie ti-a lasat tie psd-ul mie mi-a lasat impresia ca facea si el reguli, reguli pentru protectia escrocilor.
   E complicat cu regulile, dar de unde sa stie asta o broasca fiarta cu incetul?

  • @cloudfare marxist spotted. Vrei sa prinzi vreo promoție la vreun hostel al vaccinatilor, de te grăbești asa?

  • sa l lasam pe cloudfare sa se vaccineze impreuna cu oms ul si plavanul in primul val. restul ne gandim peste 5 ani, asta daca mai scapa vreun prost dupa ce si au bagat in vena o chestie tinuta la -80 de grade si creata pe baza unor teste cu marja de eroare de 30 la suta. luatzi ca vi l dau gratis astia!

  • This is the essence of intuitive heuristics: when faced with a difficult question, we often answer an easier one instead, usually without noticing the substitution.

 2. F.U. w.h.o

 3. Se pare ca asa zisele teorii ale conspirației devin realitate

 4. Iar OMS care este mana in mana cu Partidul Comunist din China, o sa ne recomande vaccinul Chinezesc.
  Pe cele occidentale le va lua in considerare doar dupa ce vor fi validate de China. Si asa OMS-ul poate sa se duca la naiba, sa-si aplice regulile aberante in China si in tarile bananiere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.