G4Media.ro

OMS descurajează folosirea antiviralului Remdesivir pentru pacienții COVID-19: „Medicamentul nu are efecte…

OMS descurajează folosirea antiviralului Remdesivir pentru pacienții COVID-19: „Medicamentul nu are efecte semnificative asupra mortalităţii”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a descurajat vineri utilizarea pentru pacienţii spitalizaţi cu COVID-19 a antiviralului Remdesivir, unul dintre principalele tratamente împotriva noului coronavirus experimentat anul acesta, după ce s-a constatat că nu ameliorează starea bolnavilor, relatează EFE, citată de Agerpres.

O echipă internaţională de experţi ai OMS a concluzionat că nu există probe că acest medicament, produs de compania farmaceutică americană Gilead şi care anterior a fost administrat bolnavilor de Ebola, scade mortalitatea în cazurile cele mai grave de COVID-19 sau că reduce necesitatea de ventilaţie.

Rezultatele, publicate de British Medical Journal al Asociaţiei Medicale Britanice, au fost obţinute după analizarea datelor a patru tratamente asupra a 7.000 de pacienţi spitalizaţi cu COVID-19.

Medicamentul „nu are efecte semnificative asupra mortalităţii sau a altor importanţi indicatori ai pacienţilor, precum necesitatea de ventilaţie mecanică sau perioada de ameliorare clinică”, au precizat experţii.

Ei au subliniat că rezultatele nu arată că Remdesivir ar fi lipsit de unele efecte benefice asupra pacienţilor, însă descurajează utilizarea din cauza costului prea mare şi a posibilelor efecte asupra sănătăţii a acestui tratament administrat pe cale intravenoasă.

Experţii au ţinut să precizeze că sprijină continuarea testelor clinice cu acest medicament, unele dintre ele susţinute anterior de OMS, pe grupuri specifice de pacienţi pentru a putea urmări probe evidente ale efectelor sale.

OMS recomandă de mai multe luni folosirea tratamentelor cu Dexametazonă, un medicament cu corticosteroizi foarte accesibil pe piaţa internaţională, pentru cazurile grave de COVID-19, având în vedere că este cel care a dat cele mai bune rezultate până la această dată.

sursa foto: Gilead

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Mda! Tocmai despre ce vorbeam!! Ar trebui verificate si efectele adverse dar aici se intra in domeniul penalului ca au murit oameni! Si mai sunt cateva medicamente din tratament care au grabit decesele bolnavilor!

  • Remdesivir este folositor la inceputul bolii, pentru ca se integreaza in „ADN-ul” virusului si opreste/ incetineste mutiplicarea lui. Dar ce sa faci, coruptia politica a facut schweitzer si ONU si OMS.

  • Deci sa intelegem ca Oms este corupt! Pai nu a fost corupt si cand a transformat o raceala intr o pandemie si a dat peste cap vietile oamenilor!!

 2. Ivermectina scade atat mortalitatea cat si timpul pana e eliminat virusul din corp. Au aparut studii in Asia, costa putin. Romania cumpara su foloseste la greu medicamente ineficiente. Nici macar de acel corticosteroid care reduce mortalitatea (e dovedit stiintific) n-am mai auzit nimic.

  Ok, fie… Dar nici macar o practica unitara la nivel de tara nu exista. Fiecare somitate medicala locala, decide dupa cum simte in ficat ce medicamente se administreaza… Desi morgile sunt pline.

 3. Un sistem cangrenat care raspunde la ordin!
  Malpraxis se numeste ce faceti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.