G4Media.ro

OMS: Cele două doze ale vaccinului pentru Covid-19 al Pfizer/BioNTech trebuie administrate…

OMS: Cele două doze ale vaccinului pentru Covid-19 al Pfizer/BioNTech trebuie administrate la un interval de 21-28 de zile

Cele două doze ale vaccinului pentru Covid-19 al Pfizer/BioNTech trebuie administrate la un interval de 21-28 de zile, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în condiţiile în care multe ţări au dificultăţi să vaccineze populaţia, transmite Reuters, citată de News.ro.

Multe ţări înregistrează presiuni tot mai mari în sistemele lor de sănătate, din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid-19 şi a apariţiei unor tulpini noi ale virusului, care par să se răspândească mai rapid.

Guvernele adoptă noi restricţii pentru a opri răspândirea bolii, iar cererea de vaccinuri este uriaşă.

”Am discutat şi am ajuns la următoarea recomandare: două doze din acest vaccin (Pfizer) în decurs de 21-28 de zile”, a declarat Alejandro Cravioto, preşedintele Grupului Strategic de Experţi Consultanţi în Imunizare (SAGE), într-un briefing de presă online.

Comisia a mai spus că ţările ar trebui să poată să eşaloneze administrarea dozelor pe parcursul a şase săptămâni, pentru ca mai mulţi oameni expuşi riscului de îmbolnăvire să poată să fie vaccinaţi.

”SAGE recomandă ca ţările unde există circumstanţe excepţionale de constrângeri ale aprovizionării cu vaccinuri (Pfizer) să amâne administrarea celei de-a douza doze cu câteva săptămâni, pentru a maximiza numărul de persoane care beneficiază de prima doză ”, a spus Cravioto.

Acesta a adăugat: ”Cred că trebuie să fim ceva mai deschişi la aceste tipuri de decizii pe care ţările trebuie să le ia în funcţie de situaţiile lor epidemiologice”.

Peste 85 de milioane de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus la nivel global, iar circa 1,85 de milioane au murit, potrivit datelor oficiale analizate de Reuters.

Directorul general al SAGE, Joachim Hombach, a spus că mărirea intervalului de timp dintre cele două doze de vaccin Pfizer este acceptabilă pentru ţările care nu pot aplica recomandarea principală.

”JCI, autoritatea care face recomandări de acest tip din Marea Britanie, a acordat o flexibilitate de până la 12 săptămâni, ţinând cont de circumstanţele specifice cu care se confruntă ţara”, a spus acesta.

”Recunoaştem în totalitate că ţările pot considera că trebuie să fie mai flexibile în ceea ce priveşte administrarea celei de-a doua doze. Dar este important de reţinut că există foarte puţine … date empirice din studiile care stau la baza acestui tip de recomandare ”, a adăugat el.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.