G4Media.ro

Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2019, un total de 10 medalii…

Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2019, un total de 10 medalii pentru elevii români. Aurul a fost câștigat de David Corneliu Turturean de la Colegiul Ștefan cel Mare din Suceava și de Robert Gabriel Pășcălău de la Colegiul Mircea cel Bătrân din Constanța

România a participat cu două echipe de elevi la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2019 și a obținut în total zece premii: două medalii de aur, patru medalii de argint și patru medalii de bronz. David-Corneliu Turturean, elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” din Suceava, a luat medalia de aur și locul I absolut la proba de Planetariu. Medalie de aur a obținut și Robert-Gabriel Pășcălău, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” din Constanța, transmite Ministerul Educației.

Peste 200 de elevi din 47 de țări au luat parte la competiție, potrivit site-ului oficial al acesteia. Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică este la a XIII-a ediție și s-a desfășurat la Keszthely, în Ungaria, în perioada 2-10 august. Ambii elevi români medaliați cu aur au făcut parte din echipa A a României.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Felicitari castigatorilor!

    Redactia, here we go again, e o reusita măiastră sau doar notabilă?! 10 medalii din cate?!?

    Va rog reluati notitele si scrieti un articol in mod calificat …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.