G4Media.ro

Olanda trimite în Ucraina aproximativ 30 de bărci de salvare, pompe de…

Sursa Foto: Maxar

Olanda trimite în Ucraina aproximativ 30 de bărci de salvare, pompe de apă şi echipamente impermeabile destinate echipelor de prim-ajutor după distrugerea barajului Kahovka

Autorităţile olandeze anunță că trimit în Ucraina aproximativ 30 de bărci de salvare, pompe de apă şi echipamente impermeabile destinate echipelor de prim-ajutor după distrugerea barajului Kahovka, relatează Agerpres citând AFP.

„Facem tot ce putem pentru a ajuta Ucraina în această problemă. Este îngrozitor ce s-a întâmplat”, a declarat ministrul olandez al dezvoltării, Liesje Schreinemacher, într-un comunicat.

Materialul care va fi livrat „cât mai repede posibil” include 32 de bărci de salvare, 15 pompe de apă şi 180 de veste de salvare, potrivit Ministerului olandez al Dezvoltării şi Comerţului Exterior.

Distrugerea barajului, aflat sub control rusesc în sudul Ucrainei ocupate, a provocat inundaţii masive, făcând morţi şi răniţi.

Mii de persoane au fost evacuate. Mulţi alţii au fugit cu propriile mijloace.

Arătată cu degetul încă de marţi de Ucraina, care a acuzat-o că a dinamitat barajul pentru a tăia drumul unei ofensive în sud spre Peninsula Crimeea, Rusia susţine că dimpotrivă este vorba despre un act „barbar” comis de ucraineni.

Moscova a afirmat joi în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie că Kievul a distrus barajul Kahovka cu lovituri „masive” de artilerie şi a acuzat guvernul ucrainean că spune „minciuni flagrante”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...