G4Media.ro

Olaf Scholz nu se aşteaptă ca avioanele de luptă F-16 să fie…

Sursa foto: European Council

Olaf Scholz nu se aşteaptă ca avioanele de luptă F-16 să fie livrate Ucrainei imediat. El spune că planul de instruire a piloților pe aceste aparate reprezintă un angajament al Occidentului pe termen lung

Cancelarul german Olaf Scholz nu se aşteaptă ca avioane de luptă moderne să fie livrate Ucrainei prea curând, dar a afirmat că planul de a instrui piloţi pe aceste aparate de luptă arată angajamentul Occidentului faţă de Ucraina, relatează dpa conform Agerpres.

Ceea ce este legat de instruirea piloţilor „este, până la urmă, un proiect pe termen mai lung”, a declarat Scholz duminică, pe marginea summitului G7 de la Hiroshima, în Japonia. SUA nu au decis încă „ce va fi la finalul acestei instruiri”.

Acest plan este în primul rând un mesaj către cei care au atacat Ucraina: Rusia nu ar trebui să mizeze pe faptul că sprijinul pentru Ucraina se va diminua pe măsură ce războiul se prelungeşte, a subliniat cancelarul german.

„Mesajul rămâne: Rusia trebuie să-şi retragă trupele”, a afirmat Sholz.

SUA şi-au dat acordul pentru instruirea piloţilor pe avioane de luptă în timpul summitului G7 de la Hiroshima. Planul este susţinut de Marea Britanie, Franţa, Belgia, Danemarca şi Portugalia.

Când şi câte avioane vor fi livrate Ucrainei şi ce ţară va face acest lucru se va decide ulterior, notează dpa.

Avioanele F-16 sunt asamblate de compania americană Lockheed Martin în SUA, Belgia, Danemarca, Olanda şi Norvegia.

Până acum, Germania nu şi-a anunţat disponibilitatea de a participa la instruirea piloţilor ucraineni. Scholz a subliniat că Germania deja face mult pentru Ucraina.

Germania este, după SUA, principalul susţinător al Ucrainei în termeni de ajutor financiar, umanitar şi militar. Printre altele, Germania a furnizat Ucrainei tancuri şi piese de artilerie, notează dpa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...