G4Media.ro

Olaf Scholz: Germania discută cu aliații săi garanții de securitate pentru Ucraina

Sursa foto: European Council

Olaf Scholz: Germania discută cu aliații săi garanții de securitate pentru Ucraina

Germania discută garanţii de securitate pentru Ucraina cu aliaţii săi, în pregătirea terenului post-conflict din Ucraina, a declarat cancelarul Olaf Scholz duminică postului de radio ARD, relatează Agerpres, conform Reuters.

„Discutăm cu prieteni apropiaţi chestiunea garanţiilor de securitate pe care le putem oferi. Acesta este un proces în desfăşurare. Este clar că nu va fi acelaşi lucru ca în cazul unui membru al NATO”, a apreciat Scholz.

„Este foarte clar că aceasta este o chestiune care este atent pregătită în sfera diplomatică, pentru ziua pe care sperăm să o vedem curând, când războiul se va fi încheiat”, a adăugat el.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Garanții din parți. Asa cum s-au respectat si înțelegerile de al Budapesta.

 2. trebuie totul facut de urgenta . nu mai avem timp . prea multi dusmani ce se uita cu jiind la bunastarea nostra .

  • din fericire, ucrainienii se vor multumi doar cu cele de manager si chirurg

   stiati ca nigeria nu mai recunoaste diplomele conferite de universitatile ucrainiene anul asta? ce parere aveti, catei ai lui ciuca?

  • Nigeria este cu adevărat o țara occidentala, de aia nu recunoaște diplomele universităților Ucrainiene. Sigur este și o țara de la coada clasamentului unde chiar se moare se foame…unde jumătate din PIB este făcut din “scrisori nigeriene” si alte metode de înșelare. Ce sa mai vorbim, un adevărat paradis pe pământ, o țara unde toată lumea vrea sa emigreze.
   PS: Sper ca se înțelege ironia.

  • Eu am lucrat cu zeci ingineri si mesteri ukrainieni si pot sa spun ca nu am intalnit nici o loaza. Scoala lor tehnica (inginerie IT mecanic electrica etc) este mult peste a noastra.

 3. Germania a mai oferit garanții când Ucraina a renunțat la arsenalul nuclear și a dat-o cotită vreo două luni până să aleagă pe cine susține în războiul de apărare al ucrainienilor contra sovieticilor. Ei să producă bani fara prea mult gaz,sa asigure bugetul NATO că are cine sa ofere garanții: SUA,UK ,Polonia țări care nu au amnezie și știu ce înseamnă sovieticii. Nu că germanii nu își amintesc(zidul Berlinului a căzut nu chiar așa demult,dar nemții sunt cam amnezici,și visează la supremația economică). PS suprametia economică nu mai e de actualitate,sovieticii au readus în prim plan supremația militară,unde noi care de obicei alegem greșit,de data asta am ales corect :SUA(cel puțin Transilvania e a noastră pentru inca 100 de ani în situația actuală).

  • Doar SUA, Marea Britanie si Rusia au fost garante la Memorandumul de la Budapesta.
   Germania nu.
   Dar oricum niciuna din garante nu au făcut nimic in afara de dat din gura.

 4. dupa aceea, a venit ceva gen covid, si au facut hapciu garantiile

 5. Cred ca smecherii in cardasie cu Rusii vor sa le Traga teapa Ukrainenilor ….. garantii sau mai incheiat la Budapesta … care este rezultatul ??? Germania nu vor sa auda de ajutor militar pt Ukraina ..