G4Media.ro

Olaf Scholz este „îngrijorat” de perspectiva unei victorii a extremei dreapta la…

Sursa: Facebook / Emmanuel Macron

Olaf Scholz este „îngrijorat” de perspectiva unei victorii a extremei dreapta la alegerile parlamentare din Franţa

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că este „îngrijorat” de perspectiva unei victorii a partidului de extremă-dreapta Rassemblement National al lui Marine Le Pen la alegerile parlamentare din Franţa, relatează publicația Politico, citată de News.ro.

„Sunt îngrijorat de alegerile din Franţa”, a declarat Scholz într-un interviu acordat postului public ARD. „Sper ca partidele care nu sunt Le Pen – ca să mă exprim aşa – să aibă succes la alegeri. Dar acest lucru trebuie să îl decidă poporul francez”, a adăugat el.

Partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron se află la mare distanţă în sondaje cu o săptămână înainte de primul tur al alegerilor anticipate pe care le-a convocat ca răspuns la umilitoarea înfrângere pe care partidul său a suferit-o în alegerile pentru Parlamentul European de la începutul acestei luni. Rassemblement National, anti-imigraţie, ar urma să câştige cele mai multe voturi în cele două tururi de scrutin, din 30 iunie şi 7 iulie.

Rassemblement National s-a clasat pe primul loc la alegerile europarlamentare, cu 31% din voturile francezilor. Liderul partidului, Jordan Bardella, este unul dintre principalii candidaţi la funcţia de prim-ministru în cazul în care Rassemblement National va câştiga alegerile din Franţa.

Partidul german de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a înregistrat, de asemenea, succese la alegerile UE din această lună, în timp ce coaliţia de guvernare a lui Scholz a avut de suferit. Social-democraţii de centru-stânga ai cancelarului au obţinut cel mai slab rezultat din istorie, obţinând doar 14% din voturi, în timp ce AfD a obţinut 16%.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mai bine s-ar uita la el în ogradă, să îi lase pe vecini cu problemele lor