G4Media.ro

Olaf Scholz: Atacul împotriva barajului ucrainean conferă ‘o nouă dimensiune’ războiului declanşat…

sursa foto: Michael Kappeler / POOL / AFP

Olaf Scholz: Atacul împotriva barajului ucrainean conferă ‘o nouă dimensiune’ războiului declanşat de Rusia în Ucraina

Cancelarul federal german Olaf Scholz a declarat marţi că atacul împotriva barajului Kahovka din Ucraina conferă războiului declanşat de Rusia „o nouă dimensiune”, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

„Este ceva ce are o nouă dimensiune, dar care corespunde de asemenea modului în care (Vladimir) Putin duce acest război”, a denunţat liderul german într-un interviu acordat canalelor WDR şi ZDF.

„Aceasta este, de asemenea, ceva ce se înscrie în multe dintre crimele pe care le-am văzut în Ucraina, care au fost comise de soldaţi ruşi şi care fac parte dintr-un mod de a duce războiul, (mod) ce a vizat întotdeauna ţinte civile – oraşe, sate, spitale, şcoli, infrastructuri”, a subliniat Scholz.

Barajul Kahovka, situat în zonele din regiunea Herson ocupate de Rusia în sudul Ucrainei, a fost parţial distrus marţi, Moscova şi Kievul acuzându-se reciproc de această distrugere.

Armata ucraineană a acuzat Rusia într-un comunicat că se află în spatele exploziei de la hidrocentrala Kahovka. Preşedintele Zelenski a convocat de urgenţă consiliul său de securitate, a anunţat şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene Andrii Iermak, care a denunţat o ”crimă de război”.

Barajul, ocupat de ruşi de la începutul ofensivei lor în Ucraina, permite inclusiv alimentarea cu apă a Peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ironic, condamnă și distrucerea barajelor de la Möhnesee și Edersee?

    • Rusia ta n-a fost în stare să învingă Ucraina. V-au mai rămas doar gesturile disperate de răzbunare, Rusia e Germania în 1945.

  2. Nu știu de ce am o presimțire,ca visitor e același flo.cea înainte de resetarea forumului!

    • Cu presimțiri eronate rămâi! 😀
      Voi ăștia care comentați aiurea în tramvai aveți măcar habar la ce mă refeream? De unde credeți că au învățat bolșevicii să atace baraje?