G4Media.ro

Oficialii maghiari se plâng că migranții țin sub presiune constantă granița de…

sursa foto: captura M1

Oficialii maghiari se plâng că migranții țin sub presiune constantă granița de sud a țării / Aproape toți migranții ajung cu ajutorul unor traficanți de oameni care s-au constituit în rețele și-și dispută teritoriile și în afara granițelor Ungariei

György Bakondi, consilierul pe probleme de securitate internă al prim-ministrului Ungariei, a spus la postul M1 că în ultimul an, peste 28.000 de imigranți care au încercat să treacă ilegal granița în Ungaria au fost reținuți de poliția de frontieră maghiară, fiind inițiate proceduri penale împotriva a 238 de traficanți de persoane.

Potrivit oficialului ungar, principalul punct aflat sub constantă presiune este granița de sud a țării, iar traficanții de persoane sunt deja grupați în rețele, disputându-și teritoriile și în afara Ungariei.

„Aproape toți migranții ajung la graniță cu ajutorul unor traficanți de oameni iar aceste grupuri de traficanți au împărțit deja teritoriile de cealaltă parte a graniței cu Ungaria și sunt adesea în război între ele”, a spus György Bakondi.

Traficul de persoane a devenit  o afacere semnificativă inclusiv pe mare, nu întâmplător guvernul Italiei încearcă să reglementeze ambarcațiunile închiriate de organizații neguvernamentale, deoarece aceste bărci găsesc foarte ușor bărcile mai mici care aduc migranții din Tunisia și Libia. „Așa s-au constituit traficanții, pescuiesc migranții din aceste bărci mici (pneumatice) pe care-i aduc apoi în porturile italiene” a explicat György Bakondi.

În opinia oficialului maghiar, după aderarea Croației la spațiul Schengen, „activitatea” migranților a crescut pe această direcție, astfel schimbarea semnificativă este că migranții nu mai vin acum prin Libia, Tunisia și Turcia către Insulele grecești, ci de pe ruta Serbia-Croația, ajungând direct pe coasta italiană.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. „…principalul punct aflat sub constantă presiune este granița de sud a țării”

    Adică, prin Croația, pe care Austria a sprijinit-o de curând să adere la Spațiul Schengen?! Păi, și nu-i comunică nimeni domnului Nehammer acest lucru?

  2. Parca austriecii ne acuzau pe noi de migratia necontrolata.
    Acum ca i-au bagat pe Croati , vor spune ca trebuie reformat sistemul si ca daca am fi intrat si noi si bulgarii ar fi fost de 3-4 ori mai multi migranti ilegali.
    Vom sta pe tusa pana prin 2030, iar apoi Schengen se va desfiinta.

  3. Și cu toate astea sunt în Schengen iar ce oropsiți suntem noi și nu ei. Cine este mai câștigat?