G4Media.ro

Oficialii BCE sunt divizați în privința traiectoriei dobânzilor după luna iunie

Sursa foto: Unsplash / Charlotte Venema

Oficialii BCE sunt divizați în privința traiectoriei dobânzilor după luna iunie

Banca Centrală Europeană (BCE) va reduce probabil dobânzile în iunie, dar mai multe declarații ale membrilor Consiliului guvernatorilor de joi arată că oficialii sunt divizați în privința deciziilor care vor urma după această dată, transmite Reuters.

„Cu excepția unei surprize majore, va trebui să reducem ratele (în iunie). Suntem din ce în ce mai încrezători în procesul de dezinflație din zona euro”, a declarat guvernatorul Băncii Franței, François Villeroy de Galhau, la postul american de televiziune CNBC, subliniind că este „momentul să ne asigurăm împotriva riscului de a rămâne în urma curbei”.

Este posibil ca cele trei reduceri de dobândă așteptate de piețe în acest an să se materializeze, a declarat guvernatorul băncii centrale olandeze, Klaas Knot, pentru Bloomberg TV.

„Nu mă deranjează aceste așteptări ale pieței. Cu toate acestea, nu ne angajăm (la reduceri de rate) în avans. Suntem dependenți de date”, a reiterat guvernatorul.

Președintele Bundesbank, Joachim Nagel, a fost mai precaut.

„Ce se va întâmpla după (iunie)? Aș compara cu un zbor în planare prudentă”, a declarat acesta, la o conferință organizată cu ocazia reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internațional și ale Băncii Mondiale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...