G4Media.ro

Oficiali Likud s-au întâlnit cu reprezentanți ai unui partid românesc de extrema…

Foto: Wikipedia/Facebook George Simion

Oficiali Likud s-au întâlnit cu reprezentanți ai unui partid românesc de extrema dreaptă – AUR – antisemit și boicotat oficial de Israel / Yossi Melman, Ha’aretz

Șeful tribunalului intern al partidului Likud a participat la o conferință găzduită de un partid românesc de extremă dreapta și antisemit la București la începutul lunii noiembrie. Fostul deputat Likud, Michael Kleiner, a fost însoțit de alți câțiva membri Likud, inclusiv de un consilier al viitoarei deputate Tali Gotlieb.

Conferința, intitulată „O Europă în care credem”, a fost găzduită de partidul român de extremă dreapta AUR, cu care ambasada Israelului la București nu colaborează, având în vedere antisemitismul său, negarea Holocaustului și glorificarea românilor care au cooperat cu naziștii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

De asemenea, partidul solicită o alianță cu Rusia, susține anexarea teritoriului maghiar și visează să readucă România la trecutul său „glorios” din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când a colaborat cu Germania nazistă.

Printre membrii seniori ai partidului se numără negaționiști ai Holocaustului, care fac comentarii antisemite și îl admiră pe Ion Antonescu, dictatorul român care a colaborat cu germanii în timpul anilor de război.

La ultimele alegeri, AUR a obținut aproximativ 9% din voturi și deține în prezent 27 de locuri (din 330) în camera inferioară a Parlamentului României și 12 locuri (din 136) în Senat. Susținătorii partidului sunt un amestec de fasciști, neonaziști, antisemiți, naționaliști, pro-ruși, misogini, anti-vaxxeri, conspiraționiști și altele asemenea.

Ministerul de Externe a precizat pentru Ha’aretz că ambasada israeliană din România nu întreține relații cu partidul și că „întâlnirea cu Kleiner nu a fost la discreția ministerului, care consideră că [partidului] ar trebui să i se ceară să renunțe complet la antisemitism [și] la negarea Holocaustului și să se abțină de la definirea criminalilor de război drept eroi naționali”.

În ianuarie, directorul departamentului de afaceri externe al Likud, Eli Hazan, i-a îndemnat pe membrii partidului să evite întâlnirile cu reprezentanții AUR, în urma unui raport al Jerusalem Post potrivit căruia liderii AUR intenționau să se întâlnească cu deputați Likud, inclusiv cu May Golan. Aceste planuri au fost în cele din urmă anulate.

„Am verificat eu însumi întreaga problemă”, a declarat Kleiner despre vizita sa. „Am vizitat România în urmă cu trei luni și m-am întâlnit cu reprezentanții partidului. AUR este un partid conservator care susține valorile familiei, tradiția, egalitatea socială de șanse și, mai presus de toate, lupta împotriva corupției. Sunt convins că nu sunt antisemiți. Afirmațiile împotriva lor sunt o calomnie de sânge, iar noi, evreii, știm ce înseamnă o calomnie de sânge”.

Kleiner a declarat că „Un partid care luptă împotriva corupției este stigmatizat ca fiind antisemit pentru toată lumea. Eli Hazan este un bun prieten de-al meu. Este adevărat că în trecut a pus veto la AUR, dar în urma vizitei mele a fost anulat.” O sursă de rang înalt din Likud a infirmat afirmația lui Kleiner și a declarat că decizia este încă în vigoare.

Dr. Ephraim Zuroff, directorul general al Centrului Simon Wiesenthal din Ierusalim, a declarat: „Este o rușine că oficialii Likud sunt dispuși, prin însăși participarea lor, să legitimeze partidele și organizațiile antisemite și pe cei care neagă Holocaustul”.

„Acesta este un proces care durează de ani de zile, în care guvernele Israelului și instituțiile politice oficiale ale acestuia sunt pregătite, în numele unor astfel de interese de securitate sau diplomatice sau altele, să închidă ochii în fața rușinii”, a adăugat Zuroff.

Potrivit lui Zuroff, cel care a accelerat acest proces este viitorul prim-ministru Benjamin Netanyahu, care a îmbrățișat liderii de dreapta din Ungaria, Polonia, Slovacia, Lituania și alte țări și „închide ochii la faptul că aceștia se bazează pe partide radicale de dreapta cu rădăcini antisemite”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Ce mizerie de articol!

    „partidul solicită o alianță cu Rusia, susține anexarea teritoriului maghiar și visează să readucă România la trecutul său „glorios” din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când a colaborat cu Germania nazistă.”

    Când a cerut AUR alianță cu Rusia și anexarea teritoriilor ungare? Bateți câmpii, scrieți la comandă și promovați fake-news

  2. Exemplu de pragmatism al politicienilor israelieni.
    Urmează o vizita de lucru la Kabul. Se poate discuta și cu talibanii