G4Media.ro

Oficial ucrainean: Coridorul pentru ieşirea în siguranţă din Mariupol nu a fost…

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Oficial ucrainean: Coridorul pentru ieşirea în siguranţă din Mariupol nu a fost marcat cu steaguri roşii, așa cum au promis rușii / „Acest lucru confirmă că se pregătesc să le întindă o cursă” forțelor ucrainene

Combinatul siderurgic Azovstal din oraşul portuar Mariupol (sud-estul Ucrainei) este ţinta constantă a bombardamentelor organizate de forţele ruse, a declarat Petro Andrişcenko, un consilier al primarului.

El a acuzat Rusia că încearcă să le întindă o cursă celor care apără oraşul, deoarece coridorul pentru ieşirea în siguranţă ar fi trebuit să fie marcat cu steaguri roşii, dar nu a fost însemnat, notează CNN, citată de News.ro.

Forţele ucrainene continuă să reziste atacurilor ruseşti care vizează oraşul, după ce au respins termenul limită dat de Rusia în vederea capitulării.

”Luptele din districtul Livoberezhnyi au fost în desfăşurare toată ziua. Ocupanţii continuă să tragă şi să bombardeze Azovstal cu toate armele”, a spus Andrişcenko într-o postare pe canalul de Telegram.

”Deoarece şi-au dat seama că apărătorii nu vor renunţa, planurile ocupanţilor sunt clare”, a mai subliniat Andrişcenko.

”Conform mesajului lor, coridorul pentru ieşirea în siguranţă ar fi trebuit să fie marcat cu steaguri roşii, dar nu a fost însemnat. Acest lucru confirmă încă o dată că se pregătesc să le întindă o cursă apărătorilor noştri”, a mai precizat el.

Andrişcenko a afirmat anterior că Mariupolul va fi închis, oamenii nemaiputând intra sau ieşi, începând de luni, iar forţele ruse vor elibera permise pentru circulaţie.

Oficialul ucrainean a mai spus că bărbaţii ucraineni vor fi supuşi unui ”filtru”– relocaţi pentru a fi controlaţi de forţele ruse.

Consilierul local nu se află în Mariupol, dar acţionează în scopul adunării informaţiilor culese de la oamenii din oraş, care este în stare de asediu de o săptămână.

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Li s-au terminat stegulețele roșii. Mai au doar galbene sau albastre.

  2. Sa nu isi intinda singuri capcana. ¯\_(ツ)_/¯