G4Media.ro

Oficial SUA: Guvernul chinez a transformat provincia Xinjiang într-o ”închisoare în aer…

Oficial SUA: Guvernul chinez a transformat provincia Xinjiang într-o ”închisoare în aer liber”

Guvernul chinez a transformat provincia Xinjiang într-o ”închisoare în aer liber”, a declarat miercuri un oficial al Departamentului de Stat, în timp ce instituţia a publicat un raport care critică persecuţia chineză a minorităţilor religioase, transmite Reuters.

Fostul secretar de stat Mike Pompeo a declarat în ianuarie că acţiunile Chinei în Xinjiang constituie crime împotriva umanităţii şi genocid, afirmaţie susţinută şi de succesorul său, Antony Blinken.

China respinge acuzaţia şi spune că respinge extremismul în Xinjiang.

Daniel Nadel, un înalt funcţionar al Biroului pentru Libertatea Internaţională din cadrul Departamentului de Stat, a declarat că situaţia s-a schimbat de la utilizarea a ceea ce China numeşte ”centre de educaţie şi formare profesională” pentru a-i reţine uigurii etnici şi alţi musulmani, la utilizarea supravegherii care în esenţă ”transformă întreaga regiune într-o închisoare în aer liber ”.

„Mişcările oamenilor sunt urmărite îndeaproape. Aveţi oameni care au fost desemnaţi să locuiască cu uigurii pentru a-i ţine sub control. Aveţi oameni care merg pe piaţă şi care trebuie să raporteze de fiecare dată când merg la un alt stand al pieţei”, a spus el la un briefing de presă.

Asuprirea musulmanilor este ”punctul culminant al deceniilor de reprimare a adepţilor religioşi” în China, a adăugat Nadel.

Raportul Departamentului de Stat, o actualizare anuală a libertăţii religioase din întreaga lume, detaliază şi persecuţia de către China a grupului spiritual Falun Gong.

Blinken a anunţat că impune o interdicţie de viză oficialului chinez Yu Hui şi familiei acestuia, pentru implicarea lui Yu Hui în detenţii arbitrare ale adepţilor Falun Gong.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Saptamana asta, China a publicat rezultatele recensamantului. Curios, la ei recensamantul nu a facut hapciu.

  Populatia scade vertiginous in Heilongjiang, zona de nord-est, de unde se presupune ca va fi atacat Putin cel Rau.

  Populatia creste cel mai mult in Tibet si Xinjiang. Ambele sunt mai populate cu 20% fata de acum 10 ani. Evident, minoritatile etnice, nefiind supuse regulii de maxim un copil, se inmultesc ca iepurii.

  Cum ar explica asta un oficial american? masacru si genocid?

  Cum ar fi daca si poporul roman ar fi genocidat precum cel tibetan?

  • Se inmtesc minoritatile, sau sunt adusi colonisti pentru „ethnic cleansing”? Fata de astia marii criminali europeni erau mici copii!

  • Nu te ingretoseaza sa dai atatea limbi tuturor dictaturilor de pe Pamant?
   Spui ca daca populatia creste, totul e fain-frumos, lapte si miere, raiul pe pamant? Mai lasa propaganda autoritara, Postacel!

  • Dacian Julien Soros arunca cu laturi si insinuari nefondate peste tot

 2. Bre ,esti dat dracu’! La toate ai raspuns!