G4Media.ro

Oficial: Serbările de sfârșit de an în curtea școlii, interzise. Ministerul Educației…

Oficial: Serbările de sfârșit de an în curtea școlii, interzise. Ministerul Educației anunță că sunt permise ”doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale”

Ministerul Educației și Cercetării a transmis, pentru G4Media.ro un punct de vedere în care arată că organizarea serbărilor tradiționale de sfârșit de an cu participarea elevilor, cadrelor didactice și părinților este interzisă.

Iată răspunsul complet al Ministerului:

”În România, la ora actuală, este instituită, pentru o perioadă de 30 de zile, starea de alertă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, urmare a evoluției situației epidemiologice naționale și internaționale, determinată de răspândirea noului coronavirus/SARS-CoV-2.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, revenirea în unitățile de învățământ vizează doar elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din școala profesională și școala postliceală, în condiții de siguranță, întrucât, începând cu data de 2 iunie, pentru o perioadă de două săptămâni, se derulează doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, în contextul respectării unor măsuri stricte de prevenire/protecție.

În aceste condiții, singura variantă de organizare a festivităților, la care au apelat deja unele școli din țară, sunt platformele online precum Zoon.

În alte cazuri, cum a fost un liceu din Pașcani, a avut loc o festivitate cu participarea a doar câtorva persoane, scopul fiind premierea șefilor de promoție.

Foto: Ceremonie de absolvire / Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Cum adica, interzise? Si acum unde se vor duce popălăii si politicienii sa se producă!????

 2. O dezinformare marca G4Media. În răspunsul de la Ministerul Educației nu se spune că sunt interzise ceremoniile de sfârșit de an școlar, ci că revenirea la școală s-a făcut mai ales pentru pregătirea examenelor.
  Unde se spune de ceremeonii pe Zoom?!

 3. „Tara moare, și baba se piaptănă”.
  Ce pregătire faci în ajun de examen?
  Profii de romana și de mate au făcut pregătirea obligatorie gratuita săptămânală în școală în afara orelor de curs.
  Au continuat online.
  Acum ce vreți sa facă în ajun de examen?
  Asta numai ca să aveți pe vine da vina dacă puișorii nu dau rezultate bune la examene.

 4. Sa se organizeze la carciuma. Acolo pot sta cate patru la o masa. (pe terasa , evident). Doar curtea scolii e periculoasa.