G4Media.ro

Oficial: Șeful Departamentului de Stat al SUA, Antony Blinken, merge la Chișinău…

Foto: Președinția Moldovei

Oficial: Șeful Departamentului de Stat al SUA, Antony Blinken, merge la Chișinău în 28 mai / Întâlnire cu președinta Maia Sandu

Antony Blinken, șeful Departamentului de Stat al SUA, merge la Chișinău și Praga în perioada 28 mai – 21 mai pentru a discuta relațiile bilaterale cu Republica Moldova și Cehia, potrivit anunțului unui purtător de cuvânt al instituției. G4Media a scris în premieră miercuri despre vizita lui Blinken la Chișinău.

  • UPDATE„La Chișinău, secretarul Antony Blinken se va întâlni cu președinta R. Moldova Maia Sandu și cu alți oficiali de rang înalt pentru a reafirma sprijinul SUA pentru progresele înregistrate de Moldova în ceea ce privește aderarea la UE și securitatea energetică”, se arată într-un comunicat transmis vineri și citat de Ziarul de Gardă.

La Praga, Blinken va participa la o reuniune informală a miniștrilor de Externe din statele membre NATO, la care vor fi discutate prioritățile pentru summitul NATO programat în iulie la Washington.

În programul șefului diplomației americane nu apare o vizită la București.

Aceasta ar fi a doua vizită a șefului diplomației americane la Chișinău după cea din martie 2022.

Republica Moldova a devenit un punct fierbinte pe harta Europei odată cu declanșarea invaziei ruse în Ucraina. Rusia încearcă prin intermediul unor actori politici să dărâme regimul pro-occidental de la Chișinău.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...