G4Media.ro

OFICIAL Salariile profesorilor ar fi trebuit să crească cu 16% de la…

sursa foto: Pexels

OFICIAL Salariile profesorilor ar fi trebuit să crească cu 16% de la 1 septembrie 2020

Salariile profesorilor ar fi trebuit să crească cu 16% de la 1 septembrie 2020, anunță Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Instituția explică faptul că de la 1 ianuarie 2020 salariile au fost majorate cu 8%, iar ultimele două tranșe de majorare până la grila prevăzută de Legea 153/2017 ar fi trebuit să intre luna viitoare.

Rectificarea bugetară amână însă această creștere, cu totul, până în septembrie 2021, iar instituția spune că chiar și așa, majorarea tot va avea loc “mai devreme cu un an față de ceea ce s-a decis în Parlament”.

Comunicatul transmis de minister: 

“Majorarea era prevăzută în Legea salarizării pentru anul 2022, dar a fost devansată și majorările au fost acordate mai devreme, ceea ce înseamnă că de la 1 ianuarie 2020 salariile pentru profesori au crescut cu 8% (prima tranșă).

Practic, majorarea de 16% (tranșele a doua și a treia), care semnifică atingerea nivelului majorărilor prevăzute pentru anul 2022 și care a fost mutată pentru 1 septembrie 2020 (devansată, deci, cu doi ani), este acum prevăzută pentru 1 septembrie 2021…

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Fiecare categorie de angajati cu problemele lor. Clar ce a spus ministru Catu , nu exista bani pentru toata lumea.

  2. IN TIMP CE TOATA ECONOMIA SUFERA, IN MEDIUL PRIVAT SI-AU PIERDUT ZECI DE MII LOCURILE DE MUNCA, SALARIILE AU SCAZUT IN MEDIUL PRIVAT, LA BUGETARI SALARIILE AU CRESCUT CU 5% ANUL ACESTA. PESTE ELE SUNT SPORURI SI ALTELE SI ALTELE.
    APROAPE TOTI SUNT CUMULARZI, O ORIGIE!

  3. Educatie de ghiolbai bolsevici! Nu conteaza profesorii pt. comunisti, nu au investit in resursa umana , nu au atras cei mai buni absolventi spre pedagogie si practica pedagogica pt. ca nu conteaza decat ca wc sa nu fie in fundul curtii sau sa nu-i lipseasca tableta, laptopul si telefonul elevului! A sarit toata societatea impotriva profesorilor pt. orice esec al ei.De multa vreme se vede ce fel de „indivizi” au acceptat sa faca o munca destinata INTELECTUALILOR si celor cu har, iubire , devotament.
    Aveti ce ati votat si asteptat: omul nou si puii lui, produs ceausist si securist!

  4. Cei care plang dupa mariri salariale de la buget in aceasta perioada, i. e. edupedu, sunt la nivelul acestui copil din faimoasa reclama:
    https://youtu.be/LyhapayOx44

  5. Au crescut pensiile speciale si n-au crescut salariile profesorilor! Vedeti ce votati!

  6. Faptul că salariile bugetarilor crește nu este o problemă, ci calitatea serviciilor oferite de ei rămâne aceiasi sau mai proastă. Dacă medicii primesc salarii mari ei tot asa tratează pacientul iar până ce nu-i pui ceva in buzunar nu se uită la tine , sau că profesorul primește salariul mărit nu își da interesul total sa învețe copiii și își cheamă in particular să facă meditații pe bani grei. Iar exemplele ar putea continua la nesfârșit.

  7. La privat daca nu dai randament si freci menta esti concediat pe loc. Angajarile se fac pe interviuri si teste majoritar corecte.

    La stat e trai uncheasule. Nici macar un indice de performanta nu se calculeaza la medici , politisti , procurori , judecatori , parlamentari , guvernanti , profesori… si alte lipitori de bugetari in „aparatul de stat”. Angarile la stat se fac prin numire directa , politica , fara teste si fara probleme. Trebuie doar sa faci parte din partid , sa aduci voturi si „o mica atentie” la partid.

  8. de-aia posteaza o gramada de….”analfabeti functionali”…hai ca am fost politicos! daca trebuiau ajutate niste banci,niste firme de asigurari, de cumparat niste avioane cu plata in avans, nu era o problema….dar profesorii? numai lenesii nu dau meditatii….

  9. Când „fura”psd-ul ,au crescut salariile tuturor:medici,profesori,angajati din privat!Au primit la loc si cei 25% taiati de Basescu-Boc!!Dar,nu le-a placut!Acum,din spirit patriotic ar trebui să se sacrifice pentru țară și pentru”guwerner-ul meu”,sa pună la loc ce a furat psd-ul!!!!Deci,lamentările nu isi au rostul!Va rog să va sacrificati pentru binele societătii pe care ati creat-o si ati dorit-o!!!Sau,acum cu punga goală,nu mai aveti principii???Asa cum a spus Werner”pur și simplu”….NU sunt bani!!!Si sa il citez și pe Ludovic:”Când nu ai bani,nu mergi să bei!”Deci,stati acasă și consumati de la robinet…apa!!!Aveti ce v-ati dorit!!!PNL și USR…pe pâine!!!!

  10. Sa creasca salariile atunci cand nu vor mai fi titularizate toate scursurile cu handsfree la examen, cand profesorii chiar vor munci, nu vor sta ca puslamalele acasa mimand „cursuri online” pe care nici nu le fac. Nu in ultimul rand, sa existe criterii de performanta. Esti prost, nu ai rezultate bune (si rezultatele se vad tinand cont de rata analfabetismului – inclusiv functional – si nivelul de educatie general la ora actuala) zbori, ca in privat, la patron.
    La munca, nu la cersit!

  11. Ministerul Sănătății și al Justiției au primit măriri de mult timp cu promisiunea că urmează și ceilalți acum nu se mai poate, deci doar cei in mână nui minciuna