G4Media.ro

Oficial: Renault va lansa primul model electric Dacia în perioada 2021-2022

Oficial: Renault va lansa primul model electric Dacia în perioada 2021-2022

Renault anunță oficial că va lansa în 2021 primul model electric Dacia, confirmând astfel informațiile apărute deja pe piața auto, transmite EuropaFM.

Renault va lansa anul acesta noul Twingo Electric, iar în 2021 va urma Dacia „Urban City Car”, a anunțat constructorul auto francez odată cu publicarea rezultatelor financiare.

Gama Dacia va include atât un model hibrid, cel mai probabil următorul SUV Duster facelift, cât şi un model 100% electric.

Accelerarea planurilor are loc în contextul în care începând cu anul viitor fiecare grup auto din Europa va trebui să se încadreze într-o medie de 95 de grame de dioxid de carbon per kilometru la nivel de flotă.

Grupul auto francez Renault a anunţat că a înregistrat o pierdere netă consolidată de 141 milioane de euro în 2019. Renault şi-a stabilit o marjă pentru profitul operaţional de 3-4% în 2020, în scădere de la 4,8% în 2019.

Italianul Luca de Meo, fostul şef al brandului Seat deţinut de Volkswagen, va prelua din iulie funcţia de director general al Renault.

Context

Viitorul automobil electric Dacia va avea o autonomie de 250 km și va costa în jur de 15.000 de euro, potrivit unor informații publicate de Automobilwoche, din Germania.

Publicația susține că numele pe care Dacia îl va folosi pentru acest model va fi diferit de K-ZE. Renault se bazează pe faptul că va reuși să vândă acest model la un preț de sub 10.000 de euro, cu tot cu subvențiile acordate de unele state europene, cum este cazul României.

Olivier Murguet, șeful vânărilor Renault Group, a declarat pentru Automobilwoche că limitele de CO2 impuse de UE sunt foarte „provocatoare”. Pentru mașinile Dacia, care au emisii mari de CO2 și prețuri mici, care împiedică utilizarea de tehnologii costisitoare, singurele soluții sunt motoare mai eficiente.

Compania ia în calcul motoarele pe gaz și „pe termen lung, electrificarea”, spune Murguet. Anterior, Gilles Normand, responsabil cu dezvoltarea de vehicule electrice la Renault, anunțase că modelul City KZ-E va ajunge în Europa, cu îmbunătățiri la capitolul siguranță și cu alt standard de încărcare.

(sursa foto: Conferință de presă Renault)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Întrebare: din ce este compusa taxa ITP și când va fi redusa?
    Înteleg ca fostul director pesedist de la RAR avea nevoie de bani, dar acum nu mai e

    • De ex. daca statia ITP nu are in dotare aparat functional acreditat pentru masurat noxele de ce trebuie sa mai platesc si acea operatie inexistenta?