G4Media.ro

Oficial: Numărul persoanelor în carantină sau în izolare la domiciliu este în…

Oficial: Numărul persoanelor în carantină sau în izolare la domiciliu este în ușoară scădere/ Pacienții sunt în stare bună de sănătate

Grupul de Comunicare Strategică a informat că pacienții bolnavi de COVID-19 sunt în stare bună, iar numărul persoanelor în carantină sau izolare la domiciliu este în ușoară scădere.

”Dintre cei 13 cetățeni care au contactat virusul, 4 sunt declarați vindecați și au fost externați. Starea de sănătate a pacienților internații este bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție”, se arată într-un comunicar al Grupului.

În momentul de față, în carantină instituționalizată sunt 15 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat coronavirusul. Alte 12734 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

”Se observă o ușoară scădere atât a numărului persoanelor aflate în carantină instituționalizată, cât și a celor aflate si în izolare la domiciliu, ca urmare a împlinirii termenului de 14 zile de la intrarea în aceste proceduri pentru persoanele care au venit în țară începând cu 22 februarie a.c.”, precizează sursa citată.

În cursul zilei de sâmbătă au fost înregistrate 89 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 669 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Grupul a prezentat și o situație privind răspândirea virusului la nivel global, cu precizarea că ”România se numără printre statele cel mai puțin afectate de acest virus.”

Citește și: Adunările mai mari de 1.000 de persoane au fost interzise/ Cele sub o mie vor fi analizate de la caz la caz

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cea mai tare masura, atatia oameni stau acasa fara niciun rost. Eficienta maxima…

  2. Prostii cu scăderea! Isteții noștri din guvern au închis liniile aeriene da cati au intrat terestru și încă întra știe cineva NU! Și se mai gândesc! Și au intrat din 20-febuarie la greu! Virus cu răspandire exponențială! Stau acasă cei care vin!În Italia nu mai este nici o zona sigură! Se ocupa de anticipate și cum sa – și păstreze scaunele și afacerile! Ce virusolog a apărut la TV!Cei care știu sa dea cu pumnul în masa și cu gura mare! Apar numai sa se disculpe în avans! Tot ce spun e o acoperire continuă! Ce au făcut din 15 ianuarie dacă nici acum nu avem materiale sanitare suficiente! Se gândesc la alegeri și afaceri. Vai, vai o țin în ședințe și discursuri! Ce au făcut! Vorba lui Băsescu cu câteva izolete ce rezolvă, când juma de țară behăie și vrea la spital! Sănătatea e în aer, învățământul la fel ca nu pot ține cursuri online și nici nu știu sa comprime materia ca să predea ce trebuie reținut! Firmele mici o sa dea faliment etc, Sa pună în prima linie profesioniștii adevărați nu pe cei care ne arată izolete la TV și cum stau în ședințe! Sa ne uram fără behaială!