G4Media.ro

OFICIAL Liceele la care niciun elev nu a luat Bacalaureatul anul acesta…

OFICIAL Liceele la care niciun elev nu a luat Bacalaureatul anul acesta nu mai pot înființa clase de a IX-a anul viitor

Măsură drastică luată de ministerul Educației pentru liceele cu zero promovabilitate la Bac 2019. Potrivit Ordinului de Ministru 5090/2019, publicat deja în Monitorul Oficial, liceele la care niciun elev nu a luat Bacalaureatul în sesiunea de vară din 2019 nu vor putea trimite anul acesta la minister propuneri pentru cifra de școlarizare pentru clasa a IX-a. Este pentru prima dată în ultimii ani când performanța de la examenul național este legată de înființarea claselor de liceu.

În noua metodologie pentru fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat în anul școlar viitor, 2020-2021, la Articolul 9, alin 1, actul citat arată că „Propunerile privind cifra de şcolarizare pentru clasa a IX-a cu frecvenţă zi învăţământ liceal, pe nivelul/filiera/profilul/specializarea /calificarea profesională/programul de studii, pentru care s-a obţinut prin ordin de ministru autorizarea de funcţionare provizorie/acreditarea, se vor face numai de către unităţile de învăţământ în care, în sesiunea iunie-iulie 2019 a examenului de bacalaureat, nu s-a înregistrat procent de promovabilitate de 0% sau în care acest examen a fost promovat de cel puţin un absolvent”.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Pamflet
  Corect. Este o masura foarte buna, dar trebuia luata cu mult timp in urma. Daca se lua aceasta mazura cu zeci de ani in urma, acum nu ar mai fi pe piata muncii atatia absolventi de 12 clase sau chiar de bac fara o meserie si fara sa poata invata o meserie, deoarece au urmat cursurile unui liceu cu profil de stiinte sociale sau cu profil filologie. Cei care au urmat un liceu tehnologic sau real, pot invata mai usor o meserie prin natura pregatirii lor, chiar daca nu au luat bacul.
  Pacat insa ca pesedeul ia aceste masuri bune acum la sfarsit de mandat, stiind ca vor fi anulate de guvernul urmator, cel mai probabil pnl sau usr. Sau asteapta ca iohannis sa sa conteste masura, stiind ca acesta in prostia lui, se opune la tot ce vine de la psd (acum, inaintea alegerilor) pentru a arata electoratului ca nu e cu pesedeul.
  Nu sunt votant psd, a m fost votant pnl si iohannis, dar acum sunt votant usr.
  Dar totusi sper ca cei cu care votez eu, cand vin la putere, sa nu fie prosti si sa anuleze aceasta hotarare, de dragul de a fi populisti.
  ( numele proprii nu le-am scris cu majuscule deoarece nu cred ca cineva din cei mentionati ar merita majuscule, am vrut sa scriu usr-ul cu majuscule, dar dupa ce a a m vazut o senatoare usr cum se pypa pe gura intr-o emisiune la antena 3 , cu realizatoarea emisiunii pe nume iorrga si dupa ce am auzit un senator usr ca cere sa se restrictioneze cursele pe aeroportul din Cluj Napoca deoarece unii si-au facut vile acolo, incep sa am serioase indoieli si cu privire la ei)

 2. Cand ai „cadre didactice” ce intra la clasa in urma unui examen la care a luat 4 ce pretentie sa ai de la elevi ? Invatamanul a fost „reformat” pana a ajuns ruinat. Se poate redresa usor in cativa pasi : 1. Directorii sa nu mai fie numiti politic. 2 Profesorii ce nu obtin minim 8 la titularizare sa nu mai aiba drept de a preda. 3. Dublata grila de salarizarea actuala impreuna cu numarul de ore saptamanal pentru cei care raman(vezi punctul 2). 4. Profesorii ajunsi la varasta de pensionare sa nu mai fie tinuti in organigrama. 5. Scolile rurale sa fie comasate, sunt o multime de cazuri cu scoli ce au sub 50 de elevi. 6. Revenirea la examenul de admitere la liceu, nu toti au stofa de doctori sau ingineri, este nevoie si de oameni scoliti pe diverse meseri. 7. Reintroducerea examenului de admitere la facultate, au ajuns simple fabrici de someri cu diploma. 8. Profesorii titulari sa fie examinati din 5 in 5 ani. 9. Sa se interzica cumulul de functii pentru cadrele universitare. PS. Aproape toti din invatamant voteaza cu cine „le da” si ii doare la bascheti de competente.

 3. Nu comentez din postura omului care se pricepe in domeniu, dar stiu ca intotdeauna cand iei decizii trebuie sa te gandesti la consecinte, ce se poate intampla.
  Nu cumva in anii urmatori vom asista la o slabire a calitatii invatamantului? Si asa suntem praf.
  Nu cumva profesorii,numai ca sa-si pastreze locurile de munca vor fi mult mai indulgenti?
  Si asa suntem tara cu cei mai multi analfabeti functionali.
  Ma uit prin CV-urile unora si ma crucesc,2-3 Facultati absolvite si ei nu pot sa lege doua vorbe.
  Doctorate luate in doi ani sau mai putin.
  Consider ca Dl Funeriu a fost singurul ministru care mai intelegea cate ceva , dar a fost rejectat imediat.Deranjase cuibul de viespi.
  Nu suntem in stare sa gasim solutii pentru un invatamant de calitate, mergem afara in tarile unde invatamntul performeaza si luam de acolo ce e mai bun,adaptam la conditiile noastre si asta este.
  Solutii exista dar noi mergem pe principiul sa schimbam totul fara sa schimbam nimic.Sa nu cumva sa suparam o anumita categorie profesionala. Ca de,e o masa de votanti importanta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.