G4Media.ro

OFICIAL Înscrierea în clasa pregătitoare 2020: Luni va fi afișat programul de…

OFICIAL Înscrierea în clasa pregătitoare 2020: Luni va fi afișat programul de evaluare psihosomatică. Copiii născuți după 1 ianuarie 2015 trebuie să aștepte o “procedură excepțională” de la Inspectorate. Înscrierile încep pe 4 martie

Înscrierile în clasa pregătitoare încep pe 4 martie 2020, însă încă de luni vor fi afișate circumscripțiile școlare și programul evaluărilor psihosomatice, a decis ministrul Educației, care a semnat calendarul și metodologia finale de înscriere în clasa pregătitoare 2020. Părinții ai căror copii împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv și urmează o grădiniță particulară vor afla luni, 24 februarie, de pe site-urile CMBRAE/CJRAE, care sunt numerele de telefon la care pot suna ca să programeze evaluarea copiilor.

În cazul copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani după 1 ianuarie 2021, ordinul aprobat de ministrul Monica Anisie prevede că “situațiile excepționale ale copiilor care nu se încadrează în tranșele de vârstă prevăzute de metodologie vor fi analizate și soluționate de Comisiile județene [comisii județene de înscriere la școală, constituite de inspectorate – n.red.]/Comisia municipiului București, în baza unor proceduri proprii“.

Aurelia Stanculescu / Foto: CMBRAE.ro

Contactată de Edupedu.ro, psihopedagogul Aurelia Stănculescu, directoarea Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CMBRAE – instituția din Capitală care realizează evaluarea psihosomatică a copiilor), a declarat că, potrivit metodologiei, “copiii care vin la evaluare sunt născuți până în 31 decembrie. Dacă părintele copilului născut după 1 ianuarie 2015 are argumente pentru situația excepțională în care se află copilul și acesta se încadrează în procedura comisiei județene de înscriere, atunci va veni la evaluare”. Dar părinții aflați în aceste cazuri trebuie să aștepte procedurile care vor fi anunțate de Inspectoratele Școlare Județene.

În cazul copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv și urmează o grădiniță particulară, “părinții vor putea începe să sune la CMBRAE de luni, după prânz, când afișăm graficul de evaluare a dezvoltării psihosomatice și facem precizările pentru părinți. Conform calendarului Ministerului Educației, luni afișăm și graficul de evaluare pe unități de învățământ, cu intervale orare”, a precizat oficialul.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Hai ca pana la alegeri, nu mai avem cu cine vota 🙁

 2. In curand vom fi tara europeana cu cei mai batrani absolventi de liceu, unii vor avea aproape 20 de ani in momentul cand vor da BAC-ul.
  Copilul meu e acum clasa 6-a, a doua generatie de pregatitoare. Nascut in aprilie 2008, nu mi-a pus nimeni atatea oprelisti cand a dat evaluarea psihosomatica. De ce acum se intampla lucrul asta?
  Are colegi care fac 14 ani in septembrie. In clasa a XII-a vor avea avea aproape 20 de ani cand vor da BAC-ul. Nu li se pare mai ciudat aspectul asta?
  In clasa sunt si copii mai mici decat al meu, nascuti in iulie chiar si se descurca foarte bine.
  Urat ca vin cu piedici din astea.
  Ma asteptam la mai mult de la dna Anisie , dansa lucreaza la Vianu cu copii de gimnaziu care au mers la scoala chiar si nascuti dupa 1 ian . Faptul ca au ajuns la Vianu si au rezultatele pe care le au inseamna ca varsta n-a fost un factor care sa-i afecteze.

  • Anisie e incompetentă, un fel de Andronescu, dar va rămâne acolo, nici PNL nu are oameni competenţi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.