G4Media.ro

OFICIAL Încă o dronă căzută în Tulcea / MApN: A fost descoperit…

Sursa foto: Google Maps

OFICIAL Încă o dronă căzută în Tulcea / MApN: A fost descoperit un „crater de dronă, cu posibilă explozie la impact” în apropierea localității Plauru

Update Ora 9.49: Ministerul Apărării Naționale precizează că, joi dimineață, în jurul orei 5.00, echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru.

Au fost luate măsuri de securizare a zonei și au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor, conform procedurilor, anunță MApN.

Trei drone au fost depistate pe teritoriul României în acest an. Ultima dronă prăbușită în România a fost găsită la mijlocul lunii septembrie de militari la circa 15 km de granița cu Ucraina, lângă comuna tulceană Nufăru aflată la 8 km de Tulcea. Aceasta este similară cu cele folosite de armata Rusiei, a anunțat atunci Ministerul Apărării Naționale.

Rusia utilizează în atacurile asupra Ucrainei atât drone produse intern, cât și drone iraniene Shahed, numite și drone kamikaze.

Comunicatul integral:

Miercuri, 11 octombrie, forțele ruse au continuat atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România.

Ministerul Apărării Naționale a monitorizat în timp real situația aeriană în zonele de responsabilitate. Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a activat procedurile de Poliție Aeriană și a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, începând cu ora 23.20, cu privire la zonele specifice din județele Tulcea și Galați, aflate în proximitate, cu potențialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situații. Starea de prealertă aeriană în aceste zone a încetat la ora 01.40, în data de 12 octombrie.

În baza informațiilor primite de la Poliția de Frontieră, privind un posibil impact pe teritoriul României, în proximitatea localității Plauru, din jud. Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forțe și mijloace din alte instituții ale Sistemului național de apărare, ordine publică şi siguranță națională, s-au deplasat în zonă pentru investigarea situației. În jurul orei 5.00, echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu  posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru.

Au fost luate măsuri de securizare a zonei și au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor, conform procedurilor.

Publicitate electorală

Forțele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spațiului aerian și de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații.

Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar.

De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri.

Știrea inițială: Încă o dronă ar fi căzut miercuri spre joi noaptea în Tulcea, în zona localității Plauru, iar armata face cercetări, potrivit surselor G4Media.ro.

Puțin după miezul nopții a fost descoperit în zonă un crater cu resturi ce par a fi de la o dronă, care fumegau, au precizat sursele citate.

Craterul are un diamteru de 4 metri și o adâncime de 1,5 metri.

Armata face cercetări pentru a stabili dacă într-adevăr este vorba despre o nouă dronă căzută în România.

 

Vom reveni

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Cica toate dronele nu aveau explozibil la bord si au fost doborate de ukraenieni cazand la noi. Oare de ce erau imprastiate in bucati daca n-au explodat, oare de ce ukraenienii chiar au filmat una din explozii care a lasat un ditamai crateru si a ars copacii din jur, oare cum au doborat ukraenienii o drona care s-a prabusit in interiorul Romaniei la 20km de granita? :)) hai ba baieti ne credeti pr0sti?

  2. Poate ne spune si nou Klawn ce face arm@ta de pensionari speciali si de ce nu e in stare sa doboare nicio drona. Mai bine dati-le ghepardurile la ukraenieni daca voi nu sunteti in stare sa doborati nimic.

    • cica ghepardurile ar trage, dar n-au cu ce, ca banii bugetati si destinati pentru munitii sau logistica au mers pe pensii speciale

  3. Asta chiar a explodat pe teritoriul românesc,ce-i drept în proximitatea graniței cu Ucraina.Așa o vom duce de acum încolo,pentru că Rusia atacă ținte ucrainene din imediata apropiere a României și greșesc în cazuri rare țintele,iar aliații din NATO nu vor activa art.5 din Tratatul NATO pentru că nu există intenție dovedită de atac a teritoriului românesc.

  4. Probabil tot un cioban a găsit-o din greșeală și a anunțat autoritățile.