G4Media.ro

Oficial: Deputatul Iulian Bulai, amendat cu 5.000 de lei de CNCD pentru…

Oficial: Deputatul Iulian Bulai, amendat cu 5.000 de lei de CNCD pentru că a scris că Fecioara Maria a fost ”mamă surogat”

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a sancționat cu amendă de 5.000 de lei pe deputatul USR Iulian Bulai pentru o postare pe Facebook în care a scris că Fecioara Maria a fost o ”mamă surogat”. Bulai a fost sancționat pentru postarea considerată ”denigratoare, ofensatoare la adresa creștinilor cu referire la sărbătoarea Crăciunului”, a declarat pentru G4Media.ro Csaba Asztalos, președintele CNCD.

Consiliul a luat decizia cu majoritate de voturi și a constatat că postarea lui Iulian Bulai ”aduce atingere demnității umane a creștinilor prin crearea unei atmosfere ostile, degradante și umilitoare la adresa acestora”.

CNCD a considerat în motivarea sancțiunii că statutul de parlamentar a lui Iulian Bulai implică o mai mare răspundere în exercitarea libertății de exprimare.

Iulian Bulai a făcut afirmațiile sancționate într-o postare cu ocazia Crăciunului, în care deplângea soarta copiilor abandonați din România.

Iată postarea integrală a lui Iulian Bulai:

”Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut.

Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3000 nu își găsesc o familie. Anual aprox. 2000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficați doar în UK până în 2007. Recent, justiția română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicați în traficul a aproape 200 de copii din Țăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de ființe umane din România, dar nicidecum singurul.

Asta arată multe comunități eșuate sau cvasi eșuate în România. Comunități eșuate la fel de mult ca cea din Betleem de acum 2000 de ani. Eșuate din lipsă de implicare a celor din jur.

În fața atâtor comunități eșuate, noi avem șansa de a umple locul păstorilor și magilor care au dat o mână de ajutor acum 2000 de ani. Într-o Românie cu mulți baronași și combinatori, politicienii onești ar trebui să fie păstorii și magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie: comunități eșuate cu nevoie de solidaritate, generozitate și bună gestionare a bugetului local. În interesul părinților și pruncilor.

Pentru mine și despre asta este Crăciunul: implicare în comunitatea locală pentru cei mai vulnerabili și măsuri de intervenție din partea comunității dincolo de incapacitățile individului.  Crăciun fericit tuturor!” (Foto: Iulian Bulai / Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

74 comentarii

 1. Noaptea minții!
  Evul Mediu e încă aici. Eu am plecat, frate. Rămâneți sănătoși…

  • Pleacă, un stângist în minus. Poliția gândirii să se aplice doar unde considerați voi, comuniștii, că este încălcată corectitudinea politică, nu?

  • Omul Vitruvian e multumit cand se comite cenzura in favoarea crestinilor, el fiind un gunoi fundamentalist ortodox rus de extrema dreapta.

   Dar cand sunt cenzurati fascistii, Omul Vitruvian vine imediat sa critice „stanga”, adica pe oricine nu e fascist ca el.

  • Useristii astia nu sunt decat niste pesedisti. La fel ca vlad voiculescu care nu e decat un altfel de dan voiculescu.
   Rusine useristilor!

  • @Putin dude, duhnește comunismul în tine!

  • drumbuncalebatuta

  • Somnul ratiunii naste monstri! CNCD mai primitiv decat inchizitia.

  • @Omul Vitruvian: „Pleacă, un stângist în minus”

   Nu! Stupefacţia faţă de decizia CNCD este dată de faptul că, în România secolului 21, nu ai dreptul să afirmi că existenţa de urmaşi necesită un ovul (al femeii) şi spermatozoizi (ai bărbatului). Interdicţia de a gândi aşa arată că CNCD este expresia Evului Mediu în România anului 2021.

   Sper ca Iulian Bulai să atace decizia, în Justiţie.

  • Tara de prosti, ce suntem!! Si care e legea ijcalcata prin aceste afirmatii? E chiar asa de greu de acceptat si o alta parere? Parca nu am fi un stat laic, ci un stat religios, condus de popi, asemenea Iranului care e condus de ayatolahi capabili sa te bage-n puscarie pe viata, doar pt ca nu respecti tampeniile religioase puse ca valori universale.

  • Noaptea mintii apare atunci cand cineva foloseste termeni pe care nu ii intelege (Bulai).
   Mai e si nesimtire pe deasupra. Ca CNCD are bubele lui, asta e altceva si nu schimba aparenta dezamagitoare a caracterului d-lui Nasui.

   in loc sa ne dam cu parerea mai bine apelam la surse clare si oficiale:
   mámă-surogát s. f. Femeie care dă naștere unui copil dintr-un embrion generat prin fecundarea ovulului unei alte femei care nu poate să ducă la bun sfârșit sarcina ◊ „[…] dacă soția este aceea care nu poate face copii, a început să se recurgă la soluția «mamelor surogat», adică la inseminarea artificială – contra unei sume substanțiale – a unei femei care se angajează, în scris, să renunțe la orice drepturi asupra copilului după nașterea sa.” R.l. 2 II 84 p. 6 (cf. it. madre surogato; PN 1985)

   sursa: DCR2 (1997)

   Drum bun in viitorul luminos!

 2. Bine că cei care aduc atingere demnității și integrității fizice ale femeilor primesc avertizare că de, oameni și creștini suntem.

  • Pe cine a discriminat deputatul USR?!?
   CNCD nu trebuie sa amenteze pentru eventuale jigniri sau opinii contrare publicului larg!!!

   Deputatul va castiga in instanta anularea amenzii.
   Nu conteaza ca e de la usr sau psd, luati-va ceata de pe ochi!

  • Oare familia „discriminatei”o fi depus reclamatie la CNCD de s-a sesizat Asztalos?

  • 1) Un crestin care intr-adevar crede in adevarul Bibliei nu se poate simti ofensat de critici, pentru ca scrie explicit in Bibilie, a zis-o Isus foarte clar: (Matei V – 11,12) “Fericiti veti fi voi cand va vor ocari si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea”
   Decurge, dl. Asztalos, ca_cu exceptia ipocritilor care doar se cer crestini, nu prea are cine sa pretinde ca este ofensat, odata ce Isus le spune crestinilor sa se astepte sa se intample asta. Doar nu vreti sa ne spuneti ca v-au pacalit niste impostori si v-au impins spre o decizie nedreapta, banuiesc.

   2) De unde decurge un drep al cuiva de a nu fi ofensat!? Ofensarea este un sentiment, si, ca orice sentiment, nu poate fi verificat. Nu poti ajunge, pe baza pretentiei resimtirii unui sentiment, la vreo concluzie care sa fie dincolo de indoieli rezonabile.
   Mai mult, “Vaaaai, dar asta e ofensator” nu poate tine loc de argument! Lasa smiorcaiala si hai la argumente.
   Drumul concesiilor facute pentru a multumi fanaticii (de orice fel) nu are un sfarsit. Nici nu e cazul sa o iei intr-acolo, cu exceptia situatiei in care esti ipocrit si vrei sa le furi voturile sau banii.

   Pretentia asta cum ca crestinii au un drept special de a nu fi ofensati este, intr-adevar, ceva extrem de ofensator! Sau musulmanii. Sau hidusii. Sau budhistii. Cu asta cum facem!?

   3) Dl. Bulai, asta e greseala de incepator, zau asa. Ca politician, sunteti printre primii candidati la rastignirea (cruce, cuie, tot ce trebuie) pe altarul corectitudinii politice. Acest joc ideologic se bazeaza pe ideea ca orice interpetare a lumii este valida. Oricare din infinitatea de interpretari, dar mai ales cele ale unora si mai putin cele ale adversarilor lor. Nu poti scapa de acuzatii decat prin folosirea de propozitii factual verficabile (si nici atunci nu poti fi 100% sigur, caci mai exista fanatici si printre judecatori).

   Asadar, presupunand ca Biblia relateaza adevarul, nu avem nicio informatie despre acceptul dat de Maria pentru sarcina cu Isus sau despre modul in care a fost cadorisita cu fatul. Ca atare, nu prea se incadreaza la “mama purtatoare”. In schimb, puteati folosi expresii verificabile cu ajutorul Bibliei, precum “femeia care a avut un canal al nasterii cu sens unic” .

   Problema este ca asa o exprimare i-ar fi iritat de 10 ori mai tare pe fanatici, desi n-ar putea fi sanctionabila de catre CNCD, dupa chiar regulile impuse de catre fanatici, Si nu pentru ca fanaticii ar fi prosti, ca nu sunt. Dar n-ar reusi pentru ca expresia cu vaginul unidirectional este doar o parafrazare a Bibiliei; nu schimba sensul ideii deloc. Insa un lucru face sigur: ii duce pe fanaticii la a exacerba EXACT ceea ce vor sa interzica. Cat de ironica sa fie viata!? 😆

 3. & cu aceasta sanctiune ROU a depasit noi culmi ale grotescului

  • Cu atat mai mult cu cat insusi Matei in evanghelia sa spune ca Isus a avut 10 frati.

 4. legea blasfemiei nu exista dar se aplica , bine ca nu l-au lapidat!

 5. N-ar trebui că CNCD-ul să amendeze pe cei care jignesc rromii? Pe Isus nu îl poate discrimina nimeni. Mai ales dacă are pile în CNCD

 6. Și am uitat ceva. Ca să vezi unde dai și unde crapă: CNCD a jignit mamele surogat, cuplurile necăsătorite și persoanele discriminate de societate, numind existența lor umilitoare, degradantă, etc la adresa creștinilor. Bravo, asta se întâmplă când gândiți cu anafura și apa sfântă în burtă.

 7. Sa-mi fie cu iertare, dar asta a fost: mama surogat!!!!! Demnitatea umana este una singura, indiferent de religia adoptata de indivizi, si, in calitate de crestin ortodox ce sunt, nu vad cum mi-a lezat mie demnitatea umana aceasta afirmatie, adevarata din toate punctele de vedere! Ceva, cumva, a inceput s-o ia la vale rau de tot, in tara asta!

  • Nu, nu a fost mama surogat. Ea a fost toata viata in rolul efectiv de mama.

   Si ca o clarificare, ordinea evenimentelor din care reiese clar ca a fost nevoie de acceptul Mariei pentru rolul pe care urma sa-l aiba e relatata clar in Biblie. Am subliniat verbul „vei ramane”, care este la viitor:

   Luca 1:31
   „Îngerul i-a zis: „Nu te teme, Marie; căci ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu.
   Şi iată că VEI RAMANE însărcinată şi vei naşte un Fiu, căruia Îi vei pune numele Isus.”

   Iar versetul 38 arata clar ca Maria a incuviintat rolul matern pe care urma sa-l aiba spunand: „Facă-mi-se după cuvintele tale!”

  • Întrupare, intervenție Dumnezeiască este una teologică și surogat este intervenție omenească, două lucruri diferite, omul care nu înțelege face și greșeli,ca Bulai, și comparați greșite. Dacă ar fi citit nu ar fi greșit. DomnBulai citiți BIBLIA ca să nu mai greșiți în comparați, și cereți iertare Domn. ISUS Hristos. PS. Scopul nu scuză mijlocul compărări și exprimari.

 8. Întreg discursul marii somități a politicii dâmbovițene este o bășcălie. Un fel de prostul care face pe prostul, dar care de fapt te ia de prost. Sub masca de nătâng cu ochelari mari se ascunde un individ pervers care se amuză de proștii care îl iau în serios. Asta e una din zecile de postări la mișto ale marelui senator. De la trasul de brăcinari cu Eminescu până la dizidența anti-mineriadă când el avea 2 ani și 3 secunde… Am înțeles că pentru funcția de senator l-a recomandat deghizarea în cerșetor pe străzile din nu știu ce țară nordică… ceea ce ar fi constituit un act de cultură de nu s-a mai văzut de la Michelangelo Buonarroti. Un colos al artei mondiale… Personaje hazlii la o reprezentație de teatru de păpuși sunt plătite cu pensii speciale. Ăsta este nivelul politicii românești: glume de Vacanța Mare.

 9. RIP libertatea de exprimare.

  • Libertate de exprimare, cam la fel cum s-au exprimat aia de la Vacanta Mare si l-a deranjat pe domnul ?

  • Aia de la vacanta mare au fost platiti din bugetul statului sa-si exprime aburerile. Bulai a facut-o pe pagina lui de fb. Aia de la vacanta mare pot sa zica si povesti erotice cu sistemul lor imunitar pe pagina lor de socializare daca vor si nu ma doare.

  • @work Să spui la televiziunea publică cum cei care stau inchisi sunt animale si covid e fake e un lucru, dar să-ți exprimi opiniile pe facebook e dintr-o dată o crimă?

   CNCD trebuie să dispară.

 10. Politia Cuvintelor trebuie desfinatata imediat! O mana de oameni decid daca ideile tale sunt „legale”. Nici macar nu-i constutional sa existe asa o institutie in Romana:

  Art. 30 – Libertatea de exprimare

  (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
  (2) Cenzura de orice fel este interzisă.

 11. In curand o sa aveti din nou serbi pe mosiile bisericesti.

 12. Pentru malpraxis ginecologic trebuia amendat cu rapel.

 13. CNCD acum ia Biblia drept document istoric, in loc de o opera literara de fictiune.

  Bravo baieti, inainte spre iadul corectitudinii politice bazate pe fictiune.

 14. a se observa logica conform careia:

  – in cazul ‘mamei surogat’, libertatea de exprimare nu trebuie ingradita, limitata, etc.

  – in cazul ‘mastii – botnita’ sau a altor glume legate de pandemie, libertatea de exprimare trebuie sa aiba anumite limite.

  interesant, nu?!

 15. sursa: wikipedia
  „cu obiectivul de a da naștere unui copil care va fi crescut de o altă familie sau persoană ca fiu propriu.”
  Indiferent cum iei povestea biblica gogorita sau nu, Maria nu se califica ca si mama surogat.
  Maria nu a vandut pe Isus din cate stiam eu, poate nu a fost nimeni gen Iohanis sa inlesneasca evenimentul, asa ca domnul Bulai sa mai puna mana sa mai citeasca inainte sa deschida gura.
  Un prost arunca o piatra … va las sa ghiciti cine e personajul care arunca piatra in povestea asta.

  • Nu stiu cine arunca piatra, dar stiu ca piatra te-a lovit pe tine in cap.
   Ti se pare normala amenda data lui Nasui ?

 16. Harry Potter era pro cenzura cand ataca Vacanta Mare. Acum nu-i mai convine cand e el cenzurat.

 17. in afara statisticii este acest Bulai, cu un mama-tata si o tata-mama, asta oi avea voie sa exprim in mod liber – ca e doar parerea mea, asa, o figura de stil. sau libertatea mea o sa fie cenzurata – pentru ca, admit, e o neobrazare gratuita. de fapt aici e problema – problema idiotilor, definiti (vitez) ca personaje care fac rau/distrug fara a avea un castig personal neaparat. si-a indeplinit toate misiunile acest personaj aflat pana una-alta si in plata mea?

 18. Incredibil.
  Imi vine sa borasc. Ce fel de gunoaie paraziteaza aceasta tara si sunt platite din banii mei…

  • bun, deparatizam toata tara.

   cum decidem daca tu esti gunoi sau nu?

  • La Balea, langa o gramada de gunoaie un strain a pus un afis, romani nu mai arucati pe jos, gunoiul la gunoi trage. Cand varful statului e un gunoi, sigur ridica munti de gunoaie.

 19. sunt „alesii nostrii.” daca nu ati fost la vot, ce sava fac….

 20. 1. Biblia nu este dovedită științific. La fel cum nici Coranul și nici basmele celorlalte sute de alte religii.
  2. Trebuie respectat dreptul la libertatea religioasă? Absolut!
  3. CNCD își are bubele sale, dar această hotărâre nu este una din aceste bube. CNCD nu a declarat că Biblia ar fi reală. CNCD a spus doar că genul acesta de declarații pot deranja enoriașii catolici sau ortodocși.
  4. Hotărârile CNCD pot să fie și greșite. CNCD dă o amendă care poate fi contestată argumentat. Hotărârile CNCD sunt doar niște amenzi, nu au caracter penal. Deci nu pun cătușe nimănui.
  5. O amendă de 5000 ron nu o să îl lase pe drumuri pe bietul senator cu pensii speciale.

  Nu faceți din CNCD Inchiziție, vă garantez că nu este. CNCD a procedat corect. Genul acesta de glume pot fi copiate și repetate de alți proști și unele spirite pot fi inflamate (nu mă număr printre ele). Iar asta cu inflamarea pe criteriu de religie nu este ceva bun. Mai bine previi decât să repari. Și încă ceva: CNCD nu i-a interzis domnului senator să se exprime liber, CNCD a spus doar că această postare și numai această postare ar putea fi jignitoare. Asta-i tot.

  Iar dacă vreți să intrăm în detaliile medicale ale poveștii vă explic ce înseamnă o mamă surogat. Mama surogat este o femeie care acceptă să fie impregnată cu lichid seminal, să rămână însărcinată, iar copilul rezultat din această sarcină să fie crescut de o altă familie. Nu de puține ori acest lucru se face pentru bani. Nu sunt un expert în Biblie, dar în Biblie parcă Fecioara Maria și-a crescut ea în familia ei copilul pe care l-a născut. Deci susținerea domnului senator este falsă.

  CNCD nu a spus că cetățeanul Bulai n-are dreptul să se exprime. CNCD a spus doar că a spus o idioțenie. Ceea ce a și spus.

  • Superb comentariul, dar cred ca ati omis din semnătura CNCD.

  • O fi si asa dar hai la chestii mai tintite: cei de cndc oricum au salariile mai mari decit trebuie.Numai pentru citit revista presei nu se justifica citeva mii de euro salriu

  • cel mai bun comentariu la acest subiect. Desi, cunoscand marfa de pe social media, va trece neobservat, sau, in cel mai fericit caz -sanctionat si injurat intr-o gramatica aproximativa.

 21. In ce an suntem? Evul Mediu cumva?

 22. Chestia asta cu amenda este *ciudata* rau de tot!

  pe de alta parte domnul Bulai mi se pare ca are trasa lumina la etajele superioare!

  exista *sacru* si exista *profan*!

  asa cum unii din sfera * sacrului* ma refer la preoti, se dau mari specialisti in Covid, tot asa unii din sfera *profanului* devin brusc competenti in aspecte de tin de *sacru*!

  domnul Bulai imi pare a fi aidoma lui Rica Venturiano interpretat de Radu Beligan!

 23. Paranoicul ăsta zis Pu lai Deleanu mâine poimâine o să se autointituleze Isus că și el a fost avortat tot de o mamă surogat, avorton damblagiu

 24. CNCD este o organizație neobolsevica prin care se face politie politică. Comuniștii aia de acolo, chiar pe bune sunt comuniști cu acte în regulă, nu au nicio calitate sa condamne și sa aplice amenzi. Derapajele sociale nu prin comisii politice trebuie stinse ci în fata justiției. Nu sunt deloc satisfăcut cu această amenda. Bulai ar trebui judecat în conformitate cu legile tarii nu după mintea unor bigoti progresito_comunisti.

 25. Singura gresala a lui Iulian Bulai a fost comisa post factum, atunci cand intr-o postare a declarat ca este crestin catolic practicant ! daca tacea csaba il lasa in pace, limitat fiind in gandire si de competentele functiei sale.

  PS. In lipsa acelei postari ulterioare nu se intampla nimic cu Iulian pt ca Astalos l-ar fi considerat un minoritar ateu sau un minoritar adept al Liberului Arbitru si l-ar fi tratat ca atare : pozitiv ! :))))

 26. Declaratia inconstientului este ofensatoare la adresa Maicii Domnului , in primul rind . Dar nu putem cere unui biped ceea ce nu are ; sau ceea ce nu intelege .
  E o vorba in popor ; ,, de unde nu e nici Dumnezeu nu cere ”. Amenda nu il va determina sau ajuta sa inteleaga in ce eroare se afla ….
  Vai de capul indivizilor care isi imagineaza ca nu exista Dumnezeu .

 27. Ce vremuri trăim!

 28. Ce de comentarii la un căcat de subiect!
  Nu vă deosebiți cu nimic de cei de la televiziuni care bârfesc zi lumină!

 29. In ce consta ofensa?

 30. Termenul de mamă surogat vine din medicină iar pentru toţi analfabeţii funcţionali înseamnă „femeie care poartă un copil pe care nu l-a conceput în mod natural”.
  Mai trecem şi pe la şcoală sau doar ne dăm cu părerea.
  Postarea băiatului nu a fost cea mai fericită dar când eşti şi analfabet funcţional şi nu înţelegi nici lucrurile foarte clare explicate desigur că postarea băiatului te ia aşa cu amoc.
  Serios parcă aveţi o stare de anxietate că vă isterizaţi când auziţi de unul care bea o bere sau pe altul care nu îl înţelegeţi, poate e timpul de un concediu sau dacă nu vă ajută de un doctor.

  • ai si tu o sursa?
   Adica fam care nu pot avea pe cale naturala un copil si apeleaza la insamantarea artificiala dupa ce in vitro au fost rezolvata problema e mama surogat? desi au folosit ovulele femei/sotie si sperma barbatului/sotului?
   Bulaie tu erai? incognito undercover sufletelule? esti mai rau decat generatia educata dupa wikipedia si goagle bre.

  • in loc sa ne dam cu parerea mai bine apelam la sursr clare si oficiale:
   mámă-surogát s. f. Femeie care dă naștere unui copil dintr-un embrion generat prin fecundarea ovulului unei alte femei care nu poate să ducă la bun sfârșit sarcina ◊ „[…] dacă soția este aceea care nu poate face copii, a început să se recurgă la soluția «mamelor surogat», adică la inseminarea artificială – contra unei sume substanțiale – a unei femei care se angajează, în scris, să renunțe la orice drepturi asupra copilului după nașterea sa.” R.l. 2 II 84 p. 6 (cf. it. madre surogato; PN 1985)

   sursa: DCR2 (1997)

   Si aacuma te rog pe tine si pe dl. bulai sa indice femeia de la care ar fi preluat(in neo-viziunea unora ca voi) Maria embrionul!

   Exista o vorba inteleapta: Daca tăceai filozof ramaneai! Asa te-ai cam făcut de …Bulai!

 31. Astept resetarea Televiziunii romane si a CNA.

 32. Daca pana acum credeam ca Bulai e printre cei mai prosti, noroc cu CNCD ca au reușit sa il depășească. Poti sa il amendezi ca e prost si ca discriminează alti prosti care nu sunt parlamentari dar ca discriminat credincioșii prin postarea aia… Ma depășește

  • ai dreptate in prima fraza. Bulai e un prost care se crede cel mai istet , amenda e insa de noaptea mintii, Cncd ar putea fi desfiintat lejer si nu i am simti lipsa

   sunt crestin ortodox iar la vremea in care am citit postarea cu pricina , nu m am simtit lezat ci doar am zis ca Bulai e prost si fudul pe deasupra…

 33. !Serios

  eu fac o distinctie clara intre a spune ca este idiot si a spune ca afirma prostii!

  orice politician ar trebui sa fie definit de doua etici, etica convingerilor si etica responsabilitatii!

  in cazul eticii convingerilor avem in vedere tot ce tine de realizarea bunului/binelui public!

  domnul Bulai *ataca* o problema ca orice alt licean, ocupa spatiul public cu idiosincrasiile sale nascute din narcisismul pe care il are din plin…ca orice adolescent intarziat tine sa fie citit pe FB…

  etica responsabilitatii? intai de toate, afirmatia irita si pe sustinatorii usr care au convingeri crestine….asta asociata cu refuzul de a jura pe biblie in cadrul unui ceremonial repet ceremonial, plaseaza usr intr-o lumina care nu cum sa placa…

  de altfel, acest partid nascut din laboratoare si-a gasit contrapartea in aur, alt partid nascut din laboratoare…

  banuiala mea este ca amenda primita nu a fost decat ocazia prin care unii au dorit sa le mai *traga* una usr-ului…si o atentionare de genul *suntem cu ochii pe voi*…

  asa ca, in esenta, pe cine intereseaza ce face domnul Bulai….

 34. !Nd

  eu cred ca amenda este o invitatie la reflexie….de genul * suntem cu ochii pe voi si va vom trage de cate ori vom putea*….

  sa fim seriosi, cum sa dai o amenda la asa ceva?

  dar dand amenda, facand din asta caz public, usr-ul a mai primit un bulinuta neagra…si uite asa se aduna ele…

  CNCD nu merge in alegeri…

 35. Adica omu se distreaza aberand in spatiul public pentru a provoca/cauza probleme in primul rand celor de la USL.
  E cu atat mai reprobabil, prostia e incurabila/de poate asa sa nascut dar lipsa caracterului e si mai rea.

 36. Intr-adevar, e rusinos ca ne e frica sa criticam public Islamul. 🙁

  Nu exista nimic ce nu poate, din principiu, fi criticat, desi momentan exista chiar legi care interzic critica unor subiecte anume.

 37. Sa ma zica cineva ca USR+ nu au reprezentare nationala in parlamentul patriei.

 38. !Serios

  politicieni nostri, in cea mai mare parte a lor, sunt narcisisti….simtul responsabilitatii nu-i apasa…nu simt povara care inseamna a guverna o Tara…

  unii, doar dupa ce se rateaza, inteleg ce puteau fi, cazul Adrian Nastase care nu poate acoperi ideea ratarii existentiale, iremediabile, ca in loc sa fie om de stat a ajuns drept fost om politic care a facut puscarie..si care se ocupa acum cu scarta-scarta pe blog

  FB este o constructie care stimuleaza narcisismul, imaginea de sine, dezinhibarea…

  acest domn Bulai imi pare un adolescent intarziat…banui ca nu a condus in viata lui o tutungerie, nu stie cum se dau salariile, nu stie cum se traieste de pe o luna pe alta….

 39. In 2021 inca mai discutam steril pe marginea acestei teme?
  Toate religiile sunt niste aberatii.

 40. Are si Romania parte de mizeria numita „corectitudine politica”. In jurisdictia in care locuiesc, o panarama care se da femeie, a dat in judecata un salon de infrumusetare pentru ca au refuzat fetele de acolo sa „o” epileze la gomoloaie:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Jessica_Yaniv
  Cat despre Bulai, omul este o caricatura multilateral subdezvoltata. Cum naiba poti sa arati si mai ales sa gandesti asa?

 41. !Valico

  cu tot respectul intreb, este adevarat ca nu dati doi bani pe Craciun, pe Paste, pe botez, pe inmormantare cu preot..pesemne ca nu veti accepta cruce pe propriul mormant si va ganditi sa demolati crucile de pe mormintele parintilor, bunicilor, etc…adica sa nu fiti in aberatie?

  doar in aceasta situatie sunteti demn de luat in seama, altfel nu ati fi decat un Catavencu!

  religia este forma obiectivata, daca pot sa o numesc asa, a distinctiei dintre sacru si profan…aceasta ar fi cea mai generala definitie a religiei….

  la afirmatia lui Nietzsche cum ca Dumnezeu a murit, Dostoievski a completat: daca Dumnezeu a murit, atunci totul este posibil!

  deci daca Dumnezeu a murit, nu mai exista sacru, iar daca nu mai exista sacru, totul este posibil!

  va asigur ca atat lagarele de concentrare si de exterminare naziste cand si universul concentrational de tip comunist au stat pe distrugerea notiunii de sacru, viata omului neavand nici un fel de valoare,

  adica vreau sa spun ca in cel mai bun caz va banuiesc de lipsa de cultura….si ca, de fapt, nu stiti ce spuneti…

 42. Asta-i paradoxul iubirii dumnezeiești – chiar si unul ca Bulai traieste pe energiile lui Dumnezeu si aerul pe care il da bunul Dumnezeu. Dacă unul ca mine s-a pocait, si unul ca el se poate pocai. Are timp.
  Totusi este ciudat ca multi oameni care promoveaza aparent corectitudinea in politica si bunul simț, atât de ușor pot sa jigneasca pe oamenii care cred in Dumnezeu.

 43. Întrupare, intervenție Dumnezeiască este una teologică și surogat este intervenție omenească, două lucruri diferite, omul care nu înțelege face și greșeli,ca Bulai, și comparați greșite. Dacă ar fi citit nu ar fi greșit. DomnBulai citiți BIBLIA ca să nu mai greșiți în comparați, și cereți iertare Domn. ISUS Hristos. PS. Scopul nu scuză mijlocul compărări și exprimari.