G4Media.ro

Oficial de la Budapesta: Traficanţii de persoane sunt din ce în ce…

Oficial de la Budapesta: Traficanţii de persoane sunt din ce în ce mai activi la frontiera Ungariei cu România/ Dacă talibanii vor comite atrocităţi, mai multe milioane de afgani vor porni spre Europa

Traficanţii de persoane sunt din ce în ce mai activi la frontiera Ungariei, iar imigranţii încearcă tot mai des să intre în ţară în grupuri mari – a declarat consilierul pentru securitate internă al premierului Ungariei, într-o emisiune a postului public de televiziune M1.

György Bakondi a afirmat că presiunea migraţionistă este în creştere la graniţa cu România, dar Guvernul de la Budapesta este determinat să apere frontiera UE şi a Ungariei, aşa cum o face din 2015 încoace.

György Bakondi a spus că migranţii încearcă să utilizeze forţa împotriva grănicerilor şi că printre persoanele care trec ilegal frontiera se află din ce în ce mai mulţi afgani.

Oficialul ungar a adăugat că în Turcia se aflau 300 – 400.000 de imigranţi afgani încă înainte ca talibanii să preia puterea, astfel încât afganii care sososec acum au venit nu din cauza preluării puterii de către talibani, ci au pornit la drum înainte de aceasta.

„Aceia care eventual vor porni la drum din cauza talibanilor încearcă în momentul actual să se îmbarce pe avioanele care efectuează evacuarea. Numărul afganilor care vor porni la drum depinde şi de metodele pe care le vor utiliza talibanii faţă de populaţie” – a precizat György Bakondi.

Consilierul premierului Ungariei a atras atenţia că, în cazul în care talibanii vor comite atrocităţi, atunci mai multe milioane de afgani ar putea porni spre Europa.

György Bakondi a mai afirmat că Guvernul Ungariei sprijină ideea potrivit căreia refugiaţii trebuie ţinuţi în apropierea frontierei Afganistanului şi vor trebui ajutaţi acolo. Oficialul ungar a mai spus că militarii ungari îi adună la o bază pe afganii care au colaborat cu trupele ungare şi care doresc să părăsească Afganistanul.

György Bakondi a adăugat aceştia fac tot posibilul să ajungă pe aeroportul din Kabul pentru a se îmbarca în avioanele militare ungare. „Sperăm foarte mult că vom plasa în siguranţă toţi cetăţenii ungari şi tot mai muţi afgani care au colaborat în decursul anilor cu militarii maghiari” – a subliniat György Bakondi.

Sursa: MTI/ Rador

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. si acolo vor ramine …. nu se face