G4Media.ro

Oficial chinez: Spre deosebire de SARS, coronavirusul este contagios și în perioada…

Oficial chinez: Spre deosebire de SARS, coronavirusul este contagios și în perioada de incubație

Capacitatea coronavirusului de a se transmite devine mai puternică și numărul de infecții ar putea să continue să crească, a anunțat șeful Comisiei Naționale de Sănătate din China, citat de Reuters. Până acum 56 de persoane și-au pierdut viața din cauza pneumoniei virale în China, iar la nivel global s-au înregistrat 2.000 de cazuri de infecție.

Ma Xiaowei, șeful Comisiei Naționale de Sănătate a afirmat că informațiile despre virus sunt încă puține și nu se știe care sunt riscurile presupuse de mutațiile acestuia.

Ma a precizat că perioada de incubație variază de la o zi la 14 zile și că virusul poate fi transmis și de către o persoană care încă nu a dezvoltat boala, dar la care coronavirusul este în perioada de incubație, spre deosebire de SARS, un coronavirus care a apărut tot în China în 2002 și 2003 și care a ucis 800 de persoane.

Eforturile de izolare, care până acum au vizat limitări ale călătoriile și anularea unor evenimente publice, vor fi intensificate, a anunțat oficialul chinez.

Virusul, despre care se cred că a apărut într-o piață de pește și fruncte de mare din orașul Wuhan în care se vindeau ilegal și animale sălbatice, s-a răspândit în orașe ale Chinei, printre care Beijing și  Shanghai, precum și în Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Duminică, autoritățile chineze au impus o interdicție asupra comercializării animalelor sălbatice în piețe, restaurante și pe platformele comerciale online.

Citește și: Pneumonia virală a făcut o primă victimă la Shanghai, la Tianjin va fi suspendat transportul cu autobuze / Numărul morților a ajuns la 54

Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cu alte cuvinte astia ne iau prin invaluire. ~”Vedeti ca perioada de incubatie e de 14 zile”~ (cel putin), timp in care virusul se raspandeste exponential. Practic, 2-3% din populatia Romaniei e deja infectata.

    Parerea mea „estimativa” e ca 15-20% din populatia globului nu va supravietui.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.