G4Media.ro

Ofertele pentru contractul de proiectare şi execuţie a Pasajului de la Drajna…

Ofertele pentru contractul de proiectare şi execuţie a Pasajului de la Drajna vor putea fi depuse în circa trei săptămâni

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că ofertele pentru contractul de proiectare şi execuţie a Pasajului de la Drajna (Ialomița) vor putea fi depuse în circa trei săptămâni.

„Îi anunţ pe  ialomițeni că la începutul lunii octombrie, adică în circa trei săptămâni, se pot depune ofertele pentru contractul de proiectare şi execuţie la acest obiectiv de infrastructură (pasajul de la Drajna). Finanţarea este asigurată din fonduri europene, de 133 de milioane de lei cu TVA din cadrul POIM 2014-2020. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin hotărâre de Guvern în 28 mai 2020″, a declarat Bode, în cadrul unei vizite efectuate în judeţul Ialomiţa.

Lucian Bode a subliniat că pasajul face parte din strategia de dezvoltare a acestei zone şi va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călăraşi-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul judeţului Ialomiţa.

„Am văzut şi o mobilizare bună a antreprenorului care efectuează lucrări la podul peste râul Ialomiţa. Aici stadiul fizic al lucrărilor este deja de 20%, ţinând cont că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat anul acesta, la jumătatea lunii aprilie. Avem şi sumele necesare pentru lucrările de reabilitarea drumurilor naţionale care străbat judeţul”, a spus ministrul.

Pentru realizarea acestui obiectiv de infrastructură vor fi executate o serie de lucrări, precum: lucrări ce vizează infrastructura (cămăsuire Culei + Pile, protecţie betoane cu vopsea specială, realizare portale de gabarit) lucrări de suprastructură (realizare unei plăci simplu articulate în zona ciocurilor grinzii Gerber, realizarea unor ancoraje pe cele 2 Culee, reparaţii cu mortare speciale a intradosului suprastructurii, protecţie betoane cu vopsea specială), calea şi trotuarele (refacere straturi rutiere pe cale, montare hidroizolaţie, refacere umplutură trotuare, montare parapet direcţional H4b, montare parapet pietonal metalic zincat, executare marcaje rutiere), racordări cu terasamentele (refacere sferturi de con, refacere casiuri, verificare plăci de racordare şi înlocuirea acestora în cazul în care sunt degradate, racordarea straturilor rutiere de pe pod cu rampele de acces), lucrări aferentei albiei (protecţie pile cu anrocamente, protecţii mal stâng, în aval de pod, cu anrocamente) şi lucrări de execuţie a instalatiilor de iluminat.

Ministrul s-a oprit și pe DN3A – strada Depoului, pe raza oraşului Feteşti, unde s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de refacere a părţii carosabile, urmare a intervenţiilor repetare la anumite reţele de utilităţi. În urma expertizei tehnice s-a constatat că sunt necesare anumite lucrări de refacere a sistemului rutier şi a straturilor de uzură şi legătură, pe întreaga suprafaţă. Valoarea lucrărilor este de 1,98 milioane lei cu TVA.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Drajna-i în Călărași,nu Ialomița.O simplă căutare pe google maps.

  2. Drajna este în județul Călărași.
    Ialomițenii sunt beneficiari, la fel ca și buzoienii, călărășenii și toți cei care folosesc ruta pt a lega regiunea Moldovei de litoral sau Bulgaria.

  3. Ministrașul Lucian Bode cred că are leziuni in partea geografică a creerului . I se trage de la Touareg,… săracul,.. bine de vină este soferul SPP, pentru că el nici nu știe prin ce judete umblă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.